سینوزیت و عوامل خطرناک + دکتر عباسی

تا حالا شده در هوای سرد در پیشانی یا بین دو چشم خود احساس درد کنید ؟ تا حالا شده با ابتلا به سرماخوردگی ساده احساس گرفتگی در صورت و بینی کنید یا در دندان های بالای خود درد احساس کنید؟ شاید شما هم مانند بسیاری دیگر از چیزی شکایت می کنید که خیلی از افراد را روانه بهترین و متبحر ترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی کرده است درد های سینوسی یا سینوزیت باشد. این عارضه به دلیل بروز التهاب یا تورم در بافت های پوششی سینوس ها به وجود می آید. از آنجایی که امروزه اغلب افراد از کودک گرفته تا افراد بزرگسال به آن مبتلا هستند لازم دانستیم در این مقاله در رابطه این بیماری ، روش های درمان ، علائم و نشانه های صحبت کنیم. اگر با یک سرماخوردگی ساده راه تنفسی تان گرفته می شود و در ناحیه پیشانی و اطراف بینی احساس درد می کنید این مقاله از دکتر زهرا عباسی بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران را با دقت بخوانید.

 

سینوزیت + دکتر زهرا عباسی

 

سینوزیت چیست؟

همانطور که گفته شد این عارضه به معنای التهاب یا تورم در بافت پوششی سینوس ها است. سینوس ها حفره هایی در جمجمه انسان هستند که به طور معمول پر از هوا می باشند اما در صورتی که مسیر تخلیه آن ها به طور کامل بسته شود پر از مایع می شوند. زمانی که چنین اتفاقی رخ می دهد ، باکتری ها می توانند در حفره های سینوسی رشد کنند و در نهایت باعث ایجاد عفونت یا سینوزیت شوند. سینوس ها توسط کانل های باریکی به یک دیگر متصل می باشند. علاوه بر آن نیز از طریق یک راه باریک و نازکی به بینی راه پیدا می کنند و در بینی تخلیه می شوند. تخلیه شدن این سینوس ها همانطور که گفته شد باعث جلوگیری از بروز التهاب و عفونت می شود. برای تشخیص و درمان چنین مشکلی نیاز است تا به یک متخصص گوش ، حلق و بینی خوب و مجرب مراجعه نمایید.

سینوس چیست و در کجا قرار دارد؟

سینوس ها حفره های تو خالی هستند که در استخوان گونه ، اطراف چشم ها و  پشت بینی قرار دارند و توسط یک مجاری باریک به بینی متصل می گردد. هوایی که ما انسان ها هر روز نفس می کشیم در ابتدا از مجاری بینی رد می شوند و وارد این حفره ها خواهند شد ، سپس در آنجا تصفیه ، گرم و مرطوب می شوند. زمانی که مخاط بینی احتقان پیدا می کند مجاری سینوس ها ممکن است در اثر تورم بسته شوند که در نهایت این مشکل باعث می شود هوا دیگر نتواند وارد سینوس ها شود و آن ها محل مناسبی برای رشد باکتری ها و عفونت های گوناگون می شوند. در ابتدا معمولا با التهاباتی که بر اثر یک سرما خوردگی ساده به وجود آمده است شروع می شود ، در حالی که این یک سرماخوردگی ساده نبوده و نیست. سرماخوردگی ، حساسیت یا قرار گرفتن در معرض تحریک کننده ها باعث ورم بافتاهای سینوسی می شوند.

انواع سینوزیت

این بیماری دارای انواع مختلفی است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران برای ارائه روش درمانی در ابتدا نیاز به تشخیص نوع بیماری شما دارد که برای این کار ابتدا بینی شما را معاینه می کند. انواع این بیماری عبارت اند از :

سینوزیت حاد : به علائمی اشاره دارد که کمتر از چهار هفته طول می کشد. در اغلب موارد این مشکل با یک سرماخوردگی ساده مانند آبریزش بینی و گرفتگی بینی شروع می شود. علائم و نشان های آن در اغلب موارد در عرض گذشت 10 روز تا سه هفته بر طرف می شوند. اما در برخی از افراد موجب بروز عفونت های باکتریایی شده و در نهایت مشکلاتی را برای آن ها ایجاد می کند.

سینوزیت تحت حاد : این نوع بیماری در ابتدا با درمان بهتر نمی شود و علائم و نشانه های که برای افراد به وجود می آید برای 4 الی 8 هفته طول می کشد.

سینوزیت مزمن : این نوع بیماری به شرایطی گفته می شود که با احتقان بینی ، بروز درد و فشار صورت و همچنین کاهش حس بویایی حداقل برای 12 هفته همراه باشد. ممکن است عفونت های مزمن با نوع حاد مکرر یا بد درمان شده نیز رخ دهد. 

سینوزیت حاد عود کننده : زمانی که نشانه های به وجود آمده از این عارضه چهار بار یا بیشتر در یک سال به وجود آیند و عود کنند و هر بار علائم کمتر از دو هفته باقی بمانند ، به این معناسیت که فرد به نوع حاد و عود کنند این عارضه دچار شده است.

چه کسانی بیشتر به سینوزیت دچار می شوند؟

ممکن است عفونت های سینوسی برای هر شخصی در هر سن و سالی رخ دهد. اما این عارضه معمولا در افرادی که به بیماری های آلرژیک یا آسم مبتلا هستند بیشتر دیده می شود که این بدین معنی است که راه های هوایی در صورتی وجود آلرژی یا اسم بیشتر از حالت نرمال احتمال متلهب شدن دارند. این عارضه ممکن است بر اثر عفونت ، قارچ ، انحراف بینی ، پولیپ بینی یا درموارد بسیار نادر بر اثر وجود نقص در سیستم ایمنی رخ دهد. همچنین سیگار کشیدن نیز می تواند تعداد دفعات ابتلا به این عارضه را در افراد به میزان بسیار زیادی افزایش دهد.

جراحی آندوسکوپی بینی

 

 

چه عواملی باعث بروز چنین عارضه ای می شود؟

همانطور که گفتیم این مشکل زمانی رخ می دهد که ترشحات بینی به دلیل بسته شدن مجرای بینی تخلیه نشده باشند. عفونت سینوسی زمانی پدید خواهد آمد که این ترشحات در سینوس های موجود بر روی صورت جمع شوند. تجمع مایعات در این حفره ها باعث به وجود آمدن و رشد میکروب ها می شود.

عفونت سینوسی ممکن است بعد از سرما خوردن به دلیل بسته شدن راه بینی رخ دهد. چرا که ویروس سرما خوردگی این توانایی را دارد تا مجرای بینی را متلهب سازد و در نهایت راه سینوس ها را مسدود کرده و منجر به عفونت شود. آلرژی نیز می تواند باعث تورم بافت داخلی بینی شده و تولید مخاط را افزایش دهد و در نهایت موجب بروز سینوزیت شود. رایج ترین عفونت های که منتهی به این بیماری می شوند ویروس ها هستند ، اما باکتری ها و قارچ ها نیز می توانند موجب برخی از عفونت های سینوسی شوند.

عوامل خطرناک

برخی از عوامل می توانند خطر ابتلا به عفونت را در سینوس ها افزایش دهند و در نهایت موجب بروز بیماری سینوزیت شوند.

سرماخوردگی قبلی ، آلرژی فصلی ، سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار ، پولیپ بینی ، عفونت های دندانی ، اسیب دیدن بینی ، انحراف سپتوم (تیغه ای غضروفی است که بینی را به دو قسمت تقسیم کرده است. انحراف سپتوم یا تیغه میانی بینی به این معنا است که این تیغه صاف نبوده و به یک سمت بینی نزدیک تر می باشد. این انحراف می تواند باعث بسته شدن مجرای بینی یا بروز اختلال در روند تخلیه ترشحات بینی و در نهایت عفونت های سینوسی شود.) از جمله عوامل خطرناکی هستند که می توانند باعث به وجود آمدن این عارضه شوند.

نوزادان و کودکان خردسالی که در مهد کودک ها حضور دارند یا در حالت دراز کشیده از از شیشه برای شیر خوردن استفاده می کنند می تواند شانس ابتلا به سینوزیت را افزایش دهد.

یکی دیگر از عواملی که می تواند موجب بروز این بیماری از نوع حاد و مکرر شود سرما خوردگی است که به خوبی مداوا نشده باشد. پنج تا ده درصد از این موارد که شخص در درمان سرماخوردگی خود بی توجهی کرده است ، به سمت بروز سینوزیت پیشرفت می کنند. اگر شما مستعد ابتلا به این عارضه هستید ، سرما خوردگی خود را پیش از اینکه باعث بروز عفونت های شدید شوند و سینوس های شما را درگیر کند درمان کنید.

از دیگر عواملی که می تواند احتمال بروز چنین مشکلی را در افراد افزایش دهد می توان به عوامل محیطی اشاره کرد. سرما ، هوای مرطوب یا خیلی خشک ، فضای بسیار گرم ، هوای تهویه نشده اتاق ، تغییرات اقلیمی شدید ، آلودگی هوا و غیره از جمله عوامل زیست محیطی هستند که اهمیت شان با توجه به حساسیت های هر شخص متغیر می باشد.

آلرژی یا حساسیت داشتن به تمامی مواد حساسیت زا مانند موی گربه ، حشرات ، گرده ها و عفونت دندان نیز می تواند در بروز این بیماری موثر باشد. در چنین زمینه ای تنها دو حالتوجود دارد یا اینکه دندان شما عفونت کرده است یا قسمتی از پر کردگی دندان شما وارد سینوس های فکی شما شده است و همین مشکل باعث بروز سینوزیت شده است. در صورت احتمال رخ داد چنین مشکلی لازم است تا برای درمان و جلوگیری از به وجود امدن مشکلات حاد تر با یک دندانپزشک مجرب و متبحر مشورت کنید. با این حال حتی با مداخله دکتر نیز ممکن است مشکلاتی که منشا آن ها عفونت دندانی است تداوم پیدا کنند.

علائم بیماری سینوزیت

نشانه و علائمی که این بیماری از خود نشان می دهد تا حد بسیار زیادی به سن شما بستگی دارد. در ادامه از جمله شایع ترین علائم و نشانه های این بیماری را در بزرگسالان و کودکان مطرح خواهیم کرد:

نشانه های این بیماری در کودکان

آبریزش بینی در صورت وجود عفونت های سینوسی بیشتر از 7 الی 10 روز طول می کشد. این ترشحات در اغلب موارد سبز رنگ یا زرد غلیظ هستند. اما می تواند شفاف نیز باشد. کودکان در صورت ابتلا به این عارضه دارای علائم دیگری مانند سرفه های شبانه ، سرفه های گاه به گاه در طول روز و تورم دور چشم هستند.

بزرگسالان

در بزرگسالان نیز همانند کودکان این مشکل با آبریزش بینی یا علائم سرماخوردگی برای مدت بیشتر از 7 الی 10 روز همراه است. در کنار آن نیز از نشانه های مانند خارش چشم ، ریزش اشک ، عطسه ، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی ، خلط پشت حلق ، کاهش یا از بین رفتن حس بویایی ، احساس فشار ، پری و درد در صورت برخوردار باشند. لازم است بدانید که علائم و نشانه های این بیماری ممکن است شبیه به سایر شرایط یا مشکلات سلامتی باشند. از همین رو بهتر است برای تشخیص مشکل خود به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران مراجعه کنید و از خود درمانی و استفاده از دارو های مختلف بدون تجویز پزشک خودداری نمایید.

 

درمان سینوزیت با آندوسکوپی - دکتر عباسی

 

نحوه تشخیص این بیماری

یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود تا راه درمان مناسب انتخاب و ارائه شود تا در نهایت بیمار به درستی بهبود پیدا کند ، تشخیص درست می باشد. مهم ترین عامل برای تشخیص این عارضه معاینه و دریافت شرح حال کامل از بیمار می باشد. اما برای تشخیص مرحله سینوزیت و نوع آن و همچنین تشخیص قطعی نیاز است تا از روش های تشخیصی مانند سی تی اسکن استفاده شود. روش اندوسکوپی سینوس تنها در زمانی انجام می گیرد که سینوزیت بیمار با استفاده از دارو های خاص تجویزی درمان نشود و فرد کانیدید مناسبی برای انجام عمل جراحی باشد.

آیا با عمل بینی سینوزیت خوب می‌ شود ؟

بسیاری از افراد از مشکلات مربوط به سینوس ها یا مشکلات تنفسی رنج می برند و در عین حال ، از ظاهر و فرم بینی خود نیز ناراضی هستند. خوشبختانه امروزه امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه پزشکی صورت گرفته است ، امکان بهبود و اصلاح مشکلات عملکردی و ساختاری بینی به صورت همزمان وجود دارد. عمل همزمان سینوزیت و زیبایی بینی می تواند به افرادی کمک کند که خواهان تغییر شکل بینی خود هستند و در عین حال از مشکلات سینوسی رنج می برند.

البته باید گفت که زمانی این پروسه همزمان با جراحی بینی انجام می شود که بیمار درمان های کم تهاجمی تر را طی کرده ، اما همچنان مشکل رفع نشده است یا به دلیل ناهنجاری های فیزیکی در بینی علائم به وجود آمده باشند ، عمل از سوی پزشک در نظر گرفته خواهد شد.

عمل بینی همزمان با درمان سینوزیت به مراتب طولانی تر از جراحی زیبایی بینی یا حتی تنها جراحی سینوس با استفاده از آندوسکوپی سینوس می باشد. اغلب این روش با جراحی سینوس آغاز می شود و بعد از آن پزشک اقدام به رفع مشکلات ظاهری و اعمال تغییرات بر روی بینی می کند. جراحی سینوس می تواند به دو روش انجام پذیرد که هر دو غیر تهاجمی هستند و با استفاده از دوربین و به طریق آندوسکوپی انجام می شوند. استفاده از دوربین این امکان را به پزشک می دهد تا بتواند به مشاهده حفره سینونسی بپردازد ، بدون آنکه نیازی به ایجاد برش داشته باشد.

با انجام عمل همزمان سینوزیت و زیبایی بینی شما از مزایای بسیاری از قبیل مدت زمان کوتاه دوره نقاهت و هزینه کمتر برخوردار می شوید. در خصوص اینکه آیا شما متقاضی مناسبی برای انجام عمل رینوپلاستی هستید یا خیر بهتر است با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید.

 

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اینستاگرام دکتر زهرا عباسی