جراحی بینی گوشتی بر روی بینی هایی با پوست ضخیم که دارای غضروف های ضعیف هستند انجام می شود. این عمل بینی به دلیل مشخصات گفته شده ، پیچیدگی های بسیاری دارد و نیاز به دقت در انتخاب جراح را بالا می برد. مهمترین مولفه در نظر افراد ، داشتن چهره ای زیبا و بدون نقص است که اعتماد به نفس را در شخص بالا برده و موجب می شود حس بهتری نسبت به خود داشته باشد. بینی های بزرگ و گوشتی موجب کاهش اعتماد به نفس فرد شده اما راهکار جراحی زیبایی بینی می تواند اعتماد به نفس را به فرد برگرداند. برای کسب اطلاعات بیشتر در سایت دکتر زهرا عباسی با ما همراه شوید.
کاندید مناسب جراحی بینی گوشتی
به طور کلی کاندید مناسب عمل زیبایی بینی گوشتی لازم است شرایط زیر را دارا باشد :
- سلامت کامل به لحاظ روحی و جسمی
- داشتن انتظارات منطقی از جراحی
- عدم افسردگی و اختلالات بدریخت انگاری
علاوه بر موارد یاد شده ، نیاز است ویژگی های خاص این بینی را نیز داشته باشد. در ادامه به این مشخصه ها اشاره کرده ایم.
مشخصات بینی گوشتی
هر فرمی از بینی دارای ویژگی های منحصر بفردی است که می تواند جراح را جهت انتخاب روش های عمل مصمم نماید. تفاوت بینی گوشتی و استخوانی بسیار واضح بوده و می توان به راحتی این دو را از هم متمایز نمود و نیاز به جراحی بینی گوشتی را بالا می برد. بینی گوشتی در اصطلاح به انواعی از بینی گفته می شود که پوست ضخیمی سراسر بینی را پوشانده و در قسمت نوک بینی ضخامت پوست بیشتر می شود. چربی پوست در بینی گوشتی بیشتر بوده و به طبع منافذ باز پوستی بر روی آن نمایان تر است. بینی پهن و بزرگ گوشتی ، غضروف های بسیار ضعیفی داشته و همین مساله امکان نیاز به پیوند غضروف در این عمل را افزایش داده است. به عبارتی دیگر در جراحی زیبایی بینی گوشتی به جای تغییر در فرم ظاهری غضروف ، باید آن را تقویت نمود.
بهترین سن برای جراحی بینی گوشتی
بهتر است زمانی فرد اقدام به عمل بینی نماید که رشد او متوقف شده باشد ، معمولا محدوده سنی 18 تا 20 سالگی برای این پروسیجر مناسب شمرده می شود. البته تشخیص و اعلام زمان دقیق و مناسب برای رینوپلاستی فقط با توجه به دستور پزشک و پس از معاینه صورت می گیرد.
اقدامات قبل از عمل بینی گوشتی
رینوپلاستی همواره بر رعایت مراقبت های بعد از عمل برای دریافت نتیجه ای ایده آل و دلخواه تاکید داشته اما این امر نمی تواند منکر اهمیت اقداماتی پیش از عمل شود چرا که رعایت این نکات مستقیما بر نتیجه نهایی تاثیرگذار هستند. در ذیل به نکاتی اشاره کرده ایم که قبل از جراحی بینی گوشتی باید به آن توجه نمایید :
- افرادی که تصمیم به انجام این فرایند گرفته اند ، باید در انتخاب پزشک به میزان تبحر و مهارت وی بیش از سایر مسائل توجه نمایند زیرا این مساله می تواند عوارض و خطرات ناشی عمل را کاهش دهد.
- عدم مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی از دو هفته قبل چرا که منجر به عدم انعقاد خون می شوند و پروسه جراحی را با مشکلاتی روبرو می نمایند.
- مصرف سیگار و دخانیات را محدود کرده و قطع نمایید. نیکوتین می تواند بهبودی شما را بعد از عمل بینی گوشتی به تاخیر بیندازد.
- شب قبل از عمل ، استحمام نموده و شام سبکی میل کنید.
- وجود یک همراه قبل از جراحی ضروری است زیرا پس از عمل ، امکان رانندگی برای فرد وجود ندارد.
روند جراحی بینی گوشتی چگونه است؟
عمل بینی از نوع گوشتی به دلیل مشخصات یاد شده ، دشوارتر بوده و از نظر زمان عمل نیز معمولا طولانی تر از عمل های بینی می باشد. پیش از شروع بهترین دکتر جراح بینی در تهران در خصوص تکنیک انجام آن بر اساس فرم بینی و میزان ایرادات آن تصمیم گیری می نماید. به طور کلی عمل بینی با دو روش باز و بسته امکان پذیر است ، اما برای عمل زیبایی گوشتی ، روش باز در الویت قرار می گیرد زیرا نیاز به تغییرات زیاد بوده و احتمال نیاز به تقویت غضروف ها نیز در روش باز افزایش می یابد. پس از انتخاب شیوه ، در ابتدا دکتر با بیهوشی عمومی فرد را جهت عمل بینی آماده نموده و سپس با شکاف در ناحیه پره بینی و ستون وسط بینی ، جراحی بینی گوشتی آغاز می شود. در حین عمل استخوان های بزرگ تراشیده می شوند و غضروف ها نیز فرم دهی می شوند تا فرم بینی به شکل دلخواه و زیبا در آید. در صورت نیاز ، غضروف مورد استفاده در عمل زیبایی بینی گوشتی ، از قسمت پشت گوش فرد یا قفسه سینه او تامین می شود. پس از اتمام پروسیجر ، با کمک بخیه های داخلی و خارجی ، پوست بینی بسته شده و گچ را بر روی بینی قرار می دهند تا در جای خود تثبیت شود. در نهایت فرد را به ریکاوری منتقل می کنند تا پس از به هوش آمدن و کنترل شرایط عمومی وی ، ترخیص صورت پذیرد.
عمل بینی گوشتی چقدر طول می کشد؟
مدت زمان لازم برای انجام جراحی بینی گوشتی ، مستقیما به نوع بینی بستگی دارد. اگر بینی فرد مشکلاتی نظیر کجی ، انحراف و غیره نداشته باشد ، با اعمال تغییرات لازم جهت کوچک کردن آن ، نتیجه مطلوب حاصل می شود. در مقابل اگر بینی نیاز به تقویت غضروف ها داشته باشد ، تا مقاومت و استحکام خوبی به ساختمان بینی داده شود ، پروسه مدت زمان بیشتری می طلبد. زمان عمل با احتساب نیاز به پیوند گرافت های غضروفی ، در حدود 2 الی 3 ساعت است و در غیر این صورت کمتر از 2 ساعت به طول می انجامد.
آیا جراحی بینی گوشتی برگشت پذیر است ؟
دغدغه اصلی میان افرادی که اقدام به عمل بینی گوشتی خود می نمایند این است که بعد از عمل ، مجددا بینی به حالت قبل در خواهد آمد. امروزه با بهره گیری از تکنیک های جدید رینوپلاستی ، شاهد برگشت پذیری بینی های گوشتی پس از عمل نیستیم اما شرط این است که در انتخاب پزشک دقت و ریزبینی زیادی داشته باشیم. برطرف شدن ورم در بینی گوشتی نیاز به گذشت زمان داشته و لازم است فرد در این خصوص صبور باشد. از سویی دیگر مراقبت های بعد از پروسه نیز می تواند در این مهم تاثیرگذار شوند. با رعایت مراقبت ها و چسب زدن بینی به صورت اصولی ، بینی دیگر دچار تغییر شکل نشده و نتیجه آن دائمی خواهد شد.
نقش پوست در جراحی بینی گوشتی
در سال های اخیر افراد مختلفی با سنین و جنسیت های مختلف خواهان عمل زیبایی بینی هستند تا به واسطه آن فرم مطلوب تری به آن داده و زیبایی صورتشان را دو چندان کنند. اکثر افراد متقاضی این عمل، خواستار دریافت اطلاعات کاملی در این باره هستند تا با آگاهی کافی پا به این مسیر بگذارند چرا که همین آشنایی می تواند مسیر را برای آن ها هموارتر نماید. با شناخت کافی عوارض و روند انجام آن، تصمیم درست تری برای فرم بینی خود گرفته و همین مساله در نتیجه نهایی تاثیرگذار می شود. طول دوره نقاهت، مناسب بودن عمل های مختلف اعم از عمل فانتزی، جراحی بینی طبیعی، جراحی بینی گوشتی برای افراد، تغذیه پس از جراحی بینی و غیره همه و همه اطلاعاتی هستند که شخص در مورد آن ها کنجکاو است. مولفه های تاثیرگذاری می تواند نتیجه را به گونه ای رقم بزند تا رضایت دکتر و بیمار را جلب نماید. از مهمترین آن ها، نوع پوست بینی فرد است. هر چه پوست بینی ضخیم تر باشد، چالش های عمل را بیشتر نموده و رسیدن به فرم ایده آل را دشوارتر می نماید. اما علت این امر چیست؟
ضخامت پوست بینی و تاثیرات آن بر نتیجه
روند عمل به گونه ای طراحی می شود که ابتدا با بیهوشی، بیمار را برای اعمال تغییرات آماده می کنند. سپس با استفاده از کاتری بسیار برنده، در کنار پره های دماغ شکافی ظریف ایجاد شده و سپس دکتر اقدام به ایجاد برشی ظریف در ناحیه ستون وسط بینی یا به اصطلاح پزشکی کلوملا می نماید. مجموع این برش ها موجب می شود پوست بینی با سهولت از روی ساختمان بینی جدا شده و به سمت بالا کشیده شود. بدین ترتیب دست جراح برای اعمال تغییرات باز بوده و با تکیه بر تجربه و توانایی خود قادر خواهد بود به اصلاح ایرادات از جمله قوز، بزرگی بیش از حد غضروف ها، برطرف کردن پهنای بینی و غیره بپردازد. پس از اتمام این پروسه، پوست بینی مجددا بر روی ساختمان بینی کشیده شده و با بخیه برش ها دوخته می شوند. در این مرحله است که نوع و شدت ضخامت پوست می تواند بر نتیجه عمل زیبای بینی تاثیرگذار شود. اگر پوست بینی نازک باشد، پوشش مناسبی برای آناتومی بینی شده و به اصطلاح بر روی آن می نشیند. اما در صورتی که پوست ضخیم باشد مایع میان بافتی بیشتری برای ترمیم و بازسازی بافت های جراحت دیده ترشح می شود و همین مساله منجر به ورم بینی بیشتری شده و طول دوره نقاهت را طولانی تر می نماید. برای موفقیت آمیز شدن عمل، در جلسه مشاوره دکتر به بررسی پوست دماغ فرد می پردازد و اگر پوست از ضخامت قابل قبولی برخوردار باشد مجوز انجام رینوپلاستی را صادر کرده چرا که می توان آن را به فرم های مختلف درآورد. در مقابل، اگر پوست ضخیم باشد نمی توان بینی را تا حد زیادی کوچک نمود و بالطبع برای این افراد جراحی بینی طبیعی مناسبتر شمرده می شود.
مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی
مهمترین مساله در عمل با هدف رسیدن به نتیجه ای دلخواه و مطلوب ، توجه ویژه به مراقبت های بعد از عمل زیبایی بینی است که در ادامه مقاله به بخشی از آن اشاره می کنیم:
- جلوگیری از ضربه خوردن بینی
در ایام ابتدایی بعد از عمل ، از حضور در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد که ریسک برخورد را بالا می برد ، جدا خودداری نمایید.
- مصرف داروها
مصرف منظم داروها و آنتی بیوتیک ها طبق دستور دکتر پس از جراحی بینی گوشتی ، می تواند التهاب و ورم را کاهش داده و از عفونت در ناحیه تحت عمل جلوگیری نماید.
- چسب بینی و گچ
پس از گذشت 2 الی 3 روز بسته به نظر پزشک و نوع بینی ، گچ از روی بینی برداشته می شود و بهترین جراح بینی در تهران روش اصولی چسب زدن را در حین انجام آن به فرد آموزش می دهد. چسب بینی می تواند به خوبی پوست را به ساختمان بینی متصل نماید و از ایجاد فاصله ای که منجر به بافت اضافی می شود ، جلوگیری کند.
- نحوه خوابیدن
پس از جراحی بینی گوشتی لازم است طاق باز بخوابید تا فشاری به طرفین بینی شما وارد نشود. همچنین سر خود را بالاتر از بدن قرار داده تا ریسک التهاب و خونریزی بینی در ناحیه کاهش یابد.
نکته : احتمال نیاز به تزریق کورتون در پوست برای جمع شدن پوست بینی در بینی های گوشتی بالا می باشد.
عوارض جراحی بینی گوشتی
هر عملی می تواند عوارضی را با خود به دنبال داشته باشد که با رعایت کامل دستورالعمل های مراقبتی پس از آن می توانید احتمال بروز آن را تا حد زیادی کاهش دهید. این عوارض به شرح زیر هستند :
- تهوع و سرگیجه پس از بیهوشی ، از جمله عوارض کوتاه مدتی هستند که پس از گذشت مدت زمانی کوتاه کاملا از بین می روند.
- تورم ، التهاب و کبودی های ناحیه تحت عمل ، را با محدود کردن مصرف نمک و استفاده از کمپرس سرد می توان از بین برد.
- هر گونه خونابه و ترشح صورتی رنگ در روز اول و دوم طبیعی شمرده شده و فقط در صورت ادامه دار شدن آن ، نیاز به بررسی و ریشه یابی علت دارد.
- برجای ماندن جای بخیه ها را با مصرف به موقع پمادهای تجویزی پزشک می توان از بین ببرد و نگرانی در این خصوص بی مورد است.
جراحی ترمیمی بینی گوشتی
عمل ترمیمی بینی گوشتی، یکی از چالش برانگیزترین انواع جراحی ترمیمی بینی است. این جراحی به دلیل ویژگیهای خاص بینی گوشتی، از جمله پوست ضخیم و غضروف ضعیف، با مشکلات بیشتری همراه است.
مشکلات پوست ضخیم
پوست ضخیم بینی گوشتی، باعث میشود که جراح دید کمتری به ساختار بینی داشته باشد. این موضوع میتواند باعث شود که جراح نتواند تغییرات مورد نظر را به طور دقیق انجام دهد.
مشکلات غضروف ضعیف
غضروف ضعیف بینی گوشتی، باعث میشود که بینی پس از جراحی، شکل خود را حفظ نکند. این موضوع میتواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کجی بینی، تورم بینی یا عدم تناسب بینی با صورت شود.
سایر مشکلات
علاوه بر مشکلات پوست ضخیم و غضروف ضعیف، جراحی ترمیمی بینی گوشتی با مشکلات دیگری نیز همراه است. این مشکلات عبارتند از:
- احتمال بروز عوارض بیشتر
- طولانیتر بودن زمان جراحی
- طولانیتر بودن دوران بهبودی
راهکارهای کاهش سختی جراحی ترمیمی بینی گوشتی
وجود مشکلات خاص در بینی گوشتی، باعث میشود که جراحی ترمیمی بینی گوشتی، با سختیهای بیشتری همراه باشد. با این حال، با رعایت برخی نکات، میتوان این سختیها را تا حدی کاهش داد.
- انتخاب جراح متخصص
انتخاب جراح متخصص، یکی از مهمترین عوامل در کاهش سختی جراحی ترمیمی بینی گوشتی است. جراح متخصص با تجربه و مهارت بالا، میتواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
- برنامهریزی دقیق
برنامهریزی دقیق برای جراحی ترمیمی بینی گوشتی، میتواند به کاهش سختیهای این جراحی کمک کند. در این برنامهریزی، باید تمام عوامل دخیل در جراحی، مانند ویژگیهای بینی، انتظارات بیمار و محدودیتهای جراحی، در نظر گرفته شوند.
- رعایت مراقبتهای بعد از جراحی
رعایت مراقبتهای بعد از جراحی، میتواند به کاهش عوارض جراحی و بهبود سریعتر بیمار کمک کند. بیمار باید تمام توصیههای پزشک را به دقت رعایت کند.
هزینه جراحی بینی گوشتی در تهران
عوامل عنوان شده در زیر بر هزینه نهایی عمل تاثیر مستقیم می گذارند ، اما لازم است پیش از عمل حتما از بینی فرد توسط جراح معاینه صورت پذیرد تا هزینه نهایی تخمین زده شود.
- تجربه و مهارت پزشک
- منطقه جغرافیایی مطب پزشک
- میزان اصلاحات مورد نیاز در بینی
- هزینه کلینیک یا بیمارستان
آمادگی قبل از عمل بینی گوشتی
آمادگی قبل از جراحی بینی گوشتی همانند دیگر عملهاست. انجام اسکن و تصویربرداریهای بینی از مراحل مهم است که جراح از قبل انجام میدهد تا با بررسی دقیق فرم بینی و شرایط غضروفها و استخوانها، بهترین تناسب را برای انتخاب فرم نهایی بی اندیشد.
آزمایشات قبل از جراحی نیز بخشی از آمادگی برای عمل بینی گوشتی محسوب میشود. یکی از نکات حیاتی برای آمادهسازی برای این جراحی، بررسی منافذ پوست و چربی روی پوست بینی است. ممکن است در برخی از موارد، جراح قبل از عمل از روشهایی برای کنترل غدد چربی و بستن منافذ باز روی پوست بینی استفاده کند.
آیا عمل بینی گوشتی با لیزر امکانپذیر است؟
با استفاده از فناوری لیزر میتوان پوست روی بینی را در روش جراحی بینی گوشتی باز برش داد. این تکنیک اصلاح ایرادات ظاهری، تغییر فرم بینی یا کوچک کردن آن را نمیتواند انجام دهد و تنها قادر به برش پوست است. برای تغییر شکل بینیگوشتی، حتماً نیاز است که در استخوان بینی و غضروف آن برش ایجاد شود.
جراحی بینی گوشتی مردان و زنان چه تفاوتی دارد؟
هدف از این عمل برای بینیهای گوشتی، اصلاح ایرادات ظاهری است، اما فرایند آن برای مردان و زنان کمی تفاوت دارد.
- عمل بینی گوشتی مردانه: جراحی بینیگوشتی یکی از معروفترین روشهای عمل بینی برای آقایان است. زیرا اکثر آقایان تمایلی به تغییرات چشمگیر در بینی خود ندارند و تمرکز آنها بر روی رفع ایرادات ظاهری است. بیشتر بینیهای مردانه به شکل گوشتی هستند که از بافت ماهیچهای و چربی فراوانی تشکیل شدهاند. به همین دلیل، بسیاری از جراحان توصیه میکنند که جراحی بینیگوشتی فانتزی یا عروسکی برای آقایان مناسب نیست.
- عمل بینی گوشتی زنانه: جراحی بینی عروسکی (فانتزی) در زنان معمولاً مورد توجه بیشتری قرار میگیرد، اما برای بینیهای گوشتی این روش ریسک بالایی دارد. جراحان برای عمل بینی گوشتی زنان توصیه میکنند که از مدل جراحیبینی طبیعی استفاده کنند. زیرا جراحی بینیگوشتی با پوست ضخیم و پرههای بزرگ که اغلب یک قوز استخوانی روی پل بینی وجود دارد، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند و ماندگاری آن کوتاه شود. اگر شما به مدل بینی فانتزی و عروسکی علاقهمندید، پزشک متخصص زیبایی باید ابتدا مقاومت بینی گوشتی شما را برای انجام این نوع جراحی بررسی کند.