امروزه با توجه به محبوبیت گستردگی در حیطه زیبایی، انواع جراحی ها به منظور زیباسازی و رفع ایرادات اجزای صورت و بدن قابل انجام بوده و در این میان عمل بینی از استقبال زیادی در بین مردم برخوردار است. این عمل با دو تکنیک جراحی بینی باز و بسته قابل انجام است که هر یک مزایا و معایب منحصربفردی دارند. اگر شما تصمیم به رینوپلاستی گرفته اید، در این مقاله دکتر زهرا عباسی به طور مفصل بر عمل بینی با روش باز پرداخته ایم تا اطلاعات کافی را از این پروسه دریافت و آگاهی لازم را پیش از عمل کسب نمایید.
جراحی بینی باز چگونه انجام می شود؟
در عمل بینی باز، پزشک برای دید بهتر به آناتومی بینی اعم از استخوان و غضروف ها، نیازمند ایجاد شکاف هایی در کنار سوراخ های بینی است. گرچه این عمل به علت برش ها، تهاجمی تر از روش بسته بوده اما به علت قدرت عملکرد بالا، دست جراح برای اعمال تغییرات باز است. بنابراین برای دسترسی به بافت ها، دکتر در کنار پره های بینی برش های ظریفی ایجاد نموده و علاوه بر آن، برشی در ناحیه کلوملا ( ستون وسطی بینی ) نیز ایجاد می نماید. بدین تریب با بالا کشیدن پوست دماغ به سمت پیشانی، تمامی بافت ها قابل مشاهده می شوند. پس از پشت سر گذاشتن این مرحله، پزشک به علت وسعت دید کافی قادر است کلیه عیوب موجود در ساختار بینی از جمله قوز، پهنای بینی، کجی استخوان و غیره را برطرف نماید تا دماغ فرمی ایده آل و به دور از هر گونه مشکل تنفسی به خود بگیرد. در فاز بعدی، شکاف های ایجاد شده با ظرافت و دقت بخیه می شوند.
مزایای جراحی بینی باز چیست؟
از مزیت های اصلی این نوع از عمل زیبایی بینی این است که به دلیل دید بهتر بر بافت نرم و استخوانی، تمرکز دکتر برای رفع ایرادات موجود در بینی افزایش می یابد. سایر فواید عمل بینی باز به گفته دکتر زهرا عباسی بهترین جراح بینی تهران به شرح زیر است:
- دید مستقیم جراح احتمال هر گونه نامتقارن شدن استخوان بینی، پره ها و سوراخ های بینی را به حداقل ممکن می رساند.
- چنانچه به دلیل ضعف در غضروف ها، پزشک نیازمند پیوند گرافت های غضروفی برای شکل دهی بهتر به بینی باشد، این کار در جراحی بینی باز با سهولت بیشتری صورت می پذیرد.
- این تکنیک برای جراحی بینی ترمیمی به دلیل پیچیدگی ها، در الویت است.
سایر موارد عبارتند از:
- قدرت مانور بالای دکتر
- نتیجه مطلوب تر
- معایب جراحی بینی باز
این پروسه دارای معایب زیر می باشد:
- کبودی و التهاب
وجود کبودی و التهاب در بخش هایی مانند اطراف گونه ها، بینی و زیر چشم ها پس از عمل بینی باز کاملا محتمل بوده و از جمله عوارض رایج می باشد. پزشکان بسیاری توصیه می کنند با قرار دادن کمپرس سرد با فواصل معین، فرد می تواند میزان کبودی و التهابات موضع را کاهش دهد
- ورم بینی
در صورت جراحت هر اندام، مایعی میان بافتی در لایه زیرین سطح پوست فرد تشکیل می شود تا به بافت در جهت بهبودی و ترمیم کمک نماید. تجمع این مایع منجر به ورم بینی می گردد. در جراحی بینی باز نیز این مایع تولید شده و رفته رفته از بین میرود. با این حال، احتباس مایع در جراحی بینی گوشتی بیشتر از سایر عمل ها بوده و به همین دلیل افراد دارای بینی گوشتی، ورم طولانی تری را تجربه می نمایند. بالطبع برای مشاهده فرم اصلی و نهایی بینی خود نیازمند صبوری بیشتری نیز هستند.
- طولانی بودن دوره نقاهت
آسیب ها و شکاف هایی که در طی عمل به بافت نرم و استخوان بینی وارد می شود تا تغییر شکل صورت پذیرد، در عمل بینی با روش باز بیشتر است. به همین دلیل طولانی تر شدن روند بهبودی دور انتظار نیست.
- بخیه ها
بر جای ماندن جای بخیه ها که در موارد نادر رخ می دهند از جمله معایب این تکنیک هستند. با این حال این مشکل را فقط درصد اندکی از افراد پس از رینوپلاستی باز تجربه می کنند که در اقدامات قبل از جراحی بینی، انتخاب درستی از میان طیف گسترده جراحان بینی نداشته اند.
جراحی بینی باز بهتر است یا بسته؟
پاسخ به این سوال به طور مستقیم با نوع بینی و میزان ایرادات قابل مشاهده آن بستگی دارد. بدین معنی که، اگر ایرادات دماغ فرد زیاد باشد، پیچیدگی های جراحی بینی نیز شدت گرفته و برای دستیابی به شکلی دلخواه و رضایت بخش، پزشک ملزم به برش در نواحی مختلف پوست بینی برای جدا کردن آن می گردد تا بتواند تغییرات را اعمال نماید. جراحی بینی با روش بسته، فقط برای بینی های استخوانی که ایرادات چندان زیادی ندارند مناسب است و امروزه اغلب پزشکان فعال در حوزه زیبایی، از عمل بینی باز بهره می برند.
بیهوشی جراحی بینی باز
انجام عمل بینی با روش باز و بسته، نیازمند پروسه بیهوشی یا بیحسی برای آماده سازی بیمار است. همانطور که به کرات در این مبحث به آن اشاره کرده ایم، به دلیل وجود برش در اطراف بینی، بهترین گزینه بیهوشی عمومی است. در این تکنیک، متخصص بیهوشی با استنشاق یا از طریق تزریق وریدی، ماده خواب آوری را به بدن فرد وارد می نماید.
پس از لحظاتی، هوشیاری بیمار از بین رفته و هیچگونه درد و ناراحتی در حین عمل احساس نمی کند. با این حال، از معایب این بیهوشی، احتمال برخی عوارض ناخواسته مانند تهوع و مشکلات گوارشی پس از هوشیار شدن است که با نوشیدن مایعات، کاملا مرتفع می گردد.
بهترین کاندید جراحی بینی باز
بهترین گزینه های عمل بینی باز افرادی هستند که به ناهنجاری های شدید بینی دچار هستند. این موارد به گفته بهترین دکتر عمل بینی تهران دکتر زهرا عباسی عبارتند از:
- افراد دارای بینی های بسیار کج
- کسانی که تمایل به تغییرات زیاد در نوک بینی خود دارند.
- اشخاصی که قوز بینی بزرگی دارند
- کسانی که در پی شکستگی بینی به دلیل حوادث و تصادفات، خواهان عمل زیبایی نیز هستند.
در نهایت، اگر فردی به دنبال رفع مشکلات تنفسی خود از جمله پولیپ بینی و غیره ، قصد تغییر شکل در ظاهر آن هم دارد.
تفاوت جراحی بینی باز و بسته
همانطور که پیش از این در این مقاله صحبت شد، عمل بینی به دو شیوه باز و بسته قابل انجام است. در سال های گذشته، اکثریت جراحان با روش بسته ایرادات بینی را رفع نموده و سعی بر فرم دهی ان داشته اند. شکاف هایی که دسترسی پزشک را به ایرادات فراهم می آورند ، در داخل بافت های بینی زده می شود و تورم و کبودی کمتری پس از پروسه قابل مشاهده است. با این حال، به علت عدم دسترسی به تمامی بافت های بینی، ایرادات جزئی قابل رفع نبوده است. به باور دیکتر زهرا عباسی بهترین جراح عمل بینی تهران هرچند معایب این تکنیک پس از عمل به دلیل کم تهاجمی تر بودن بسیار اندک بوده و دوره ریکاوری بسیار کوتاهی دارد با این حال، برای بینی های پر نقص مناسب شمرده نمی شود. در سال های اخیر، الویت اول جراحان بینی، انتخاب تکنیک رینوپلاستی باز است چرا که عیوب جزئی و کلی دماغ پس از عمل به طور کامل برطرف می شوند.
نتیجه گیری
انتخاب از میان تکنیک های موجود در عمل بینی براساس معاینات بالینی صورت گرفته از جانب پزشک معالج است و تنها با تکیه بر تجربه و مهارت ایشان می توان از بینی با فرمی ایده آل و زیبا بهره مند شد. جراحی بینی باز و بسته، دو شیوه کاملا متفاوت هستند که با یک هدف مشترک، یعنی زیباسازی بینی، از سوی پزشک انتخاب می شود. بنابراین برای انتخاب یکی از میان آن ها به دلیل ترس و نگرانی از بیهوشی، پافشاری نکنید و تصمیم گیری را برعهده پزشک منتخب خود بسپارید.