جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی با هدف از بین بردن ایرادتی نظیر قوز بینی ، بلند بودن و بدشکلی های قابل مشاهده در بینی انجام می گردد. این فرم از بینی در اصطلاح عام با نام عقابی هم شناخته می شود. بینی استخوانی با داشتن پوست نازک و غضروف مستحکم ، اعمال تغییرات در عمل بینی را آسان نموده و اغلب بیماران از نتیجه جراحی رضایت داشته اند. برای آشنایی بیشتر با عمل بینی استخوانی ، عوارض ، تکنیک های جراحی و غیره این مطلب از سایت دکتر زهرا عباسی بهترین جراح بینی تهران را از دست ندهید.

 

جراحی بینی استخوانی - دکتر زهرا عباسی

 

جراحی بینی استخوانی

ساختار بینی های استخوانی به گونه ای است که پوست بینی نازک بوده و غضروف محکمی دارد. بنابراین این دو عامل می تواند نتیجه عمل را مطلوب و ایده ال نماید. علت این مساله چیست ؟ پوست نازک بینی استخوانی به خوبی بر روی ساختار تغییر یافته بعد از عمل قرار می گیرد و مایع میان بافتی کمتری در فاصله میان استخوان و پوست تولید می شود. بنابراین فرد تورم کمتری را در بینی پس از عمل مشاهده می نماید. از سویی دیگر غضروف محکم نیاز به پیوند گرافت ها را در این جراحی به حداقل میزان خود رسانده و با تراش و اعمال تغییرات در غضروف ، ساختمان بینی بدرستی و صحیح شکل می گیرد.

اهمیت انتخاب پزشک در جراحی بینی استخوانی

اگر شما متقاضی عمل بینی استخوانی هستید ، کاملا به این موضوع واقفید که انتخاب جراح بینی متبحر می تواند در نتیجه عمل تاثیرگذار شده و دوران نقاهتتان را کوتاه تر نماید. هر چند عمل بینی استخوانی در مقایسه با بینی های گوشتی از پیچیدگی های زیادی برخوردار نیست اما این امر منکر اهمیت جراح متبحر نمی شود. زیبایی بینی بعد از عمل از مولفه های اصلی کاندیدای رینوپلاستی استخوانی به شمار آمده و بهترین جراح بینی استخوانی در تهران به خوبی قادر است نیازهای بیمار را مرتفع نموده و بینی را به فرم دلخواه وی در آورد.

ویژگی های بینی استخوانی

  • کجی محوری بینی
  • پهن بودن نوک بینی به نسبت تیغه
  • قوز روی بینی
  • بلند بودن بینی

مزایای جراحی بینی استخوانی

عمل بینی می تواند تمامی نواقص موجود در ساختمان بینی را از بین برده و شکل زیبایی به بینی ببخشد و در نهایت احساس رضایت و اعتماد به نفس فرد از داشتن بینی بدون نقص افزایش دهد. مزایای عمل به شرح ذیل است:

  1. زیبایی بخشیدن به بینی
  2. اصلاح قوز روی بینی
  3. رفع بزرگی و بلندی بینی

اگر عمل تنها با هدف زیبایی انجام شود ، تمامی موارد بالا اصلاح می شوند و بینی فرم دلپذیری به خود می گیرد. در صورتی که فرد به پولیپ یا انحراف بینی مبتلا باشد ، بهترین جراح بینی استخوانی تهران علاوه بر جنبه زیبایی به درمان این عارضه ها نیز می پردازد.

نکاتی که باید از قبل از عمل بینی استخوانی بدانید.

  • ضخامت پوست بینی در نتیجه موثر است.
  • فرم و شکل غضروف های ساختمان بینی در کیفیت عمل تاثیرگذار هستند
  • لازم است تا چند ماه پس از عمل صبر نمایید تا ورم ناشی از جراحی از بین برود
  • عمل بینی استخوانی با تکنیک باز و ایجاد شکاف ، در اولویت است

آزمایشات قبل از جراحی بینی استخوانی

  • سی تی اسکن

با هدف تشخیص انحراف بینی و پولیپ و نمایان شدن فرم ساختمان بینی

  • نوار قلب

در صورت وجود بیماری های قلبی ، با اندازه گیری سیگنال های الکتریکی که ریتم و ضربان قلب را کنترل می کنند انجام می گردد. هر نوع اریتمی و بی نظمی در ضربان قلب ، می تواند نشانه بیماری های قلبی باشد.

  • عکس از قفسه سینه

به منظور بررسی مشکلات و بیماری های ریه ، جراح خوب بینی استخوانی تهران عکس برداری از قفسه سینه را تجویز می کنند تا وضعیت تنفسی بیمار در حین عمل و بیهوشی مشخص گردد.

  • ازمایش ادرار

انجام این ازمایش قبل از جراحی بینی استخوانی کم است اما در بیماران کلیوی و دیابت ، با هدف تشخیص عفونت مجاری ادراری کمک کننده هستند.

  • آزمایش خون

ازمایش اچ ای وی ، ازمایش قند خون ، ایدز ، کنترل مشکلات انعقادی خون ، از جمله ازمایشات ضروری قبل از عمل به حساب می ایند.

  • تست بارداری

این ازمایش مختص خانم ها انجام می شود زیرا در حین بارداری ، عمل بینی ممنوعیت دارد.

تکنیک های جراحی بینی استخوانی

به گفته دکتر عباسی جراح خوب بینی استخوانی تهران می گویند رینوپلاستی را می توان با دو روش باز و بسته انجام داد. هر دوی این تکنیک ها شامل مزایا و معایبی هستند که در ادمه این بخش از مقاله به آن ها می پردازیم.

روش باز عمل بینی استخوانی

در این شیوه جراحی ، پزشک در ناحیه کلوملا که ستون وسطی بینی می باشد و همچنین پره ها شکاف ایجاد می کند ، بنابراین جراح قادر است پوست بینی را به سمت بالا برده تا کاملا به ساختمان بینی اعم از استخوان و غضروف و سایر بافت ها مسلط شود. سپس با بهره گیری از ابزارهای جراحی ، استخوان و غضروف ها را می تراشد و کوچک می کند. پره های بینی نیز در صورت بزرگ بودن ، به اندازه نرمال که با ساختمان بینی تناسب را ایجاد نماید ، کوچک تر می شود. به دلیل باز بودن تمامی ساختمان بینی ، پزشک به خوبی به ساختار دید کافی دارد اما همین مساله می تواند منجر به ورم و کبودی بیشتر و نقاهت طولانی تری بعد از جراحی بینی استخوانی شود.

روش بسته عمل بینی استخوانی

در این شیوه تمامی برش ها در بافت های داخلی ایجاد می شوند و فقط در صورت نیاز به کوچک کردن پره ها ، در طرفین بینی نیز برش هایی ایجاد می گردد. دسترسی پزشک به ساختمان بینی در روش بست کم بوده و احتمال اینکه تمامی ایرادات بینی قابل رفع نباشد ، زیاد است.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

بهترین دکتر عمل بینی استخوانی تهران می گویند:

  • پیش از عمل حتما پزشک را در جریان هر گونه بیماری زمینه ای قرار بدهید.
  • آزمایشات ذکر شده را انجام داده و در روز جراحی با خود به همراه داشته باشید.
  • در روز تعیین شده به موقع در کلینیک یا بیمارستان مورد نظر حضور داشته باشید.
  • لازم است یکی از نزدیکان شما را در ان روز همراهی نمایید زیرا رانندگی بعد از عمل برای شما ممنوعیت دارد.
  • از دو هفته قبل از عمل اسپرین و بروفن را متوقف کرده تا ریسک خونریزی کاهش یابد.
  • شب قبل از عمل استحمام نمایید اما مراقب باشید سرما نخورید زیرا در این صورت عمل شما به تعویق می افتد.
  • در روز عمل نیاز است بانوان از ارایش کردن بپرهیزند. اقایان نیز لازم است صورت خود را اصلاح نمایند.

 

 

چه کسانی می توانند جراحی بینی استخوانی انجام دهند؟

فرد مناسب برای انجام عمل بینی استخوانی باید دارای ویژگی های متعددی باشد تا به واسطه آن ها ایده آل شدن فرم بینی از جانب جراح بینی تضمین شود. با توجه به اینکه در دنیای امروز عمل زیبایی بینی در صدر عمل های جراحی زیبایی قرار گرفته است، بسیاری از افراد خواهان انجام این پروسه بوده تا بتوانند ظاهر خود را بهبود ببخشند اما شاید برخی برای این عمل کاندید مناسبی نباشند. به همین جهت متداولترین سوالی که در ذهن فرد پس از تصمیم قطعی جهت انجام رینوپلاستی خطور می کند این است که آیا من شرایط انجام این عمل را دارم یا خیر؟ در این مبحث قصد داریم شما را با ویژگی های کاندید مناسب عمل بینی استخوانی آشنا کنیم. فاکتورهای کاندیدای مناسب رینوپلاستی عبارتند از:

  • نیاز است فرد از سلامت عمومی کافی برای انجام عمل برخوردار باشد و به همین جهت برای فرد آزمایشاتی نظیر خون، اسکن و غیره از سوی جراح بینی در نظر گرفته می شود تا میزان سلامت فرد کنترل گردد.
  • به لحاظ روحی نباید فرد از افسردگی یا بیماری هایی مانند بدریخت انگاری و غیره مبتلا باشد. سلامت روحی بدین جهت اهمیت دارد که ممکن است فرد به دلیل مشکلات روانی ، روی به رینوپلاستی آورده باشد و حتی پس از آن نیز از نتیجه رضایت کافی را کسب نکند.
  • داشتن انتظارات معقول از نتیجه عمل، از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که نمی توان به طور قطع پیشبینی نمود تمامی عیوب بینی از بین می روند. جراح بینی سعی می کند تمامی خواسته فرد را از فرم بینی برآورده نماید اما صد در صد متقارن شدن تمام اجزای بینی مانند سوراخ ها تقریبا غیر ممکن است.
  • الزامیست که فرد تمامی بیماری های احتمالی که به آن مبتلا است را با جراح بینی خود در میان بگذارد چرا که حتی بیماری های زمینه ای کنترل شده نیز می توانند در عمل تاثیرگذار شده یا طول مدت نقاهت را طولانی تر نمایند.
  • نمی توان به راحتی از اهمیت سن فرد متقاضی جراحی بینی استخوانی گذشت. نیاز است فرد بلوغ را پشت سر گذاشته باشد تا رشد استخوان های وی کامل شود. چرا که اگر پیش از این دوران اقدام به عمل بینی کند، با گذشت زمان تناسب بینی با سایر اجزای صورت وی برهم خورده و زیبایی بینی به چشم نخواهد آمد. بنابراین برای دستیابی به نتیجه ای مطلوب لازم است این عمل پس از 16 سالگی دختران و 18 سالگی پسران انجام شود. در افراد مسن نیز ابتدا باید مولفه های مهم سلامتی آن ها کنترل شده و سپس برای عمل تصمیم گیری شود.
  • نوع پوست نیز می تواند نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین در جلسه مشاوره که معاینات بالینی از فرد به عمل می آید، جراح بینی میزان ضخامت آن را بررسی می نماید. همچنین افراد متقاضی جراحی بینی نباید به بیماری های پوستی مزمن مبتلا باشند چرا که ممکن است به همین علت روند نقاهت و جوش خوردن برش های حاصل از پروسه به تاخیر افتاده و یا جای اسکار آن باقی بماند.

عوارض جراحی بینی استخوانی

رینوپلاستی یکی از رایج ترین عمل های زیبایی محسوب شده و طرفداران بسیاری در میان عموم مردم دارد. اکثر پزشکان به دلیل تکرار در انجام این عمل تبحر کافی را کسب کرده اند اما برخی از پزشکان در فرم دهی به برخی از انواع بینی تسلط بیشتری دارند. انتخاب جراح کم تجربه در عمل بینی استخوانی می توانند منجر به عوارض عمل بینی استخوانی شود که در ادامه به این مساله پرداخته ایم

  • خونریزی بعد از عمل

میزان خونریزی از بافت های تغییر یافته در حد کم ، طبیعی بوده اما اگر میزان خونریزی شدت گرفت نیاز است علت ان ریشه یابی شود.

  • عفونت در ناحیه

لازم است داروهای تجویزی که شامل انتی بیوتیک ها نیز می شوند طبق دستور پزشک مصرف شود. این امر می تواند درصد بروز عفونت را تا حد زیادی کاهش دهد.

  • اختلال در تنفس

در صورت خطای جراح کم تجربه ، ممکن است بافت های تنفسی نیز اسیب دیده و منجر به مشکلاتی در عملکرد تنفسی بینی شود. خوابیدن با دهان باز یکی از این مشکلات است که ممکن است در فرد مشاهده شود. آپنه خواب نیز از همین دسته از عوارض به شمار می ایند.

  • آسیب به حس بویایی

در صورت لطمه در حین عمل به اعصاب بویایی موجود در بافت های بینی ، ممکن است حس بویای فرد مختل شود.

اسکار قابل مشاهده ، ایجاد سوراخ در سپتون و غیره دیگر از عوارض نادر پس از عمل بینی به شمار می ایند که در صورت انتخاب نادرست جراح اتفاق می افتند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

  • داروهای توصیه شده توسط پزشک را به موقع و در زمان های تعیین شده مصرف کنید.
  • به منظور کاهش درد در ناحیه صورت و همچنین کنترل کبودی ، از کمپرس سرد بر موضع استفاده نمایید.
  • مصرف نمک را در رژیم غذای خود کاهش دهید زیرا نمک موجنر به ورم و التهاب بیشتر در بافت های بینی می شود.
  • استفاده از ادویه های تند منجر به تحریک شده و عطسه و سرفه را به دنبال خواهد داشت. بنابراین ادویه های تحریک کننده را برای مدت زمان دو هفته ای بعد از جراحی بینی استخوانی محدود یا قطع کنید.
  • در هنگام عطسه و سرفه سعی کنید دهانتان را باز نمایید تا فشار هوا از طریق دهان شما خارج شود نه بینی. در دو هفته ابتدای بینی شما اسیب پذیر است و ممکن است این اتفاقات به ظاهر ساده به بینی شما لطمه وارد نماید.
  • از فین کردن در ده روز ابتدایی جدا خودداری نمایید و با کمک اب نمک یا سرم های شستشو می توانید گرفتگی بینی را برطرف کنید.
  • در هنگام خواب طاق باز خوابیده ، با گذاشتن دو بالش ، سر را بالاتر از سطح بدنتان قرار دهید و از خوابیدن به پهلو خودداری کنید. برای جلوگیری از ریسک غلت زدن بالش هایی را طرفین خود قرار دهید تا حکم مانع را داشته باشند و از حرکات ناخواسته حین خواب جلوگیری نمایند.

بهترین مدل عمل بینی استخوانی

زمانی که به دنبال انجام عمل زیبایی بینی هستید ، یکی از سوالات پرتکرار شما ممکن است این باشد: کدام مدل جراحی بینی استخوانی بهترین است و برای من مناسب است؟ در پاسخ به این سؤال ، متاسفانه یک پاسخ قطعی وجود ندارد. این امر به این دلیل است که تعداد زیادی عامل در تعیین شکل نهایی بینی تأثیرگذار است و یک مدل بینی نمی ‌تواند برای همه چهره‌ها مناسب باشد. بنابراین، در جلسه مشاوره با جراح بینی خود، بر اساس ویژگی‌های صورت و نیازهای شما، بهترین شکل بینی که نتیجهٔ زیبایی بیشتر چهره شما می‌ شود، مشخص می ‌شود و باید برای یافتن مناسب ترین فرم بینی حتما مشاوره داشته باشید.

برای مثال، افرادی با صورت استخوانی و اجزای کوچک ممکن است از انجام عمل بینی فانتزی بهترین نتیجه را بگیرند. اما بینی ‌های کوچک و فانتزی ممکن است برای افرادی با چهره بزرگ مناسب نباشد و حتی به چهره آنها شکل غیرطبیعی بدهد. بنابراین، در تصمیم‌ گیری درباره جراحی زیبایی بینی، به منطق و شناخت دقیق نیاز دارید. این عمل به دلیل اثرات دائمی آن، تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد و بنابراین اهمیت زیادی دارد تا با در نظر گرفتن نیازها و خصوصیات شخصی خود به تصمیم ‌گیری مناسب برسید.

آیا بینی استخوانی بعد از عمل به حالت قبل بر می گردد؟

عمل جراحی بینی استخوانی به طور عمده بر اساس اهداف شخصی و ترجیحات بیمار انجام می‌ شود. اغلب افراد این عمل جراحی را برای بهبود شکل و ظاهر بینی، تنظیم نسبت‌ها و رفع مشکلات تنفسی انجام می‌دهند. پس از عمل جراحی بینی استخوانی، اغلب تغییرات به شکل دائمی است و بینی به حالت جدید و بهتری می ‌آید. اما باید توجه داشت که پس از هر عمل جراحی، یک دوره بازسازی و بهبودی طولانی مدت نیاز است و نتایج نهایی به تدریج ظاهر می‌ شوند.

در برخی موارد، ممکن است به عنوان یک نتیجه طبیعی از جراحی، برخی از تغییرات کوچک در طول زمان ایجاد شود. این تغییرات ممکن است ناشی از پیری، تغییر در وزن، یا سایر عوامل باشند. با این حال، اکثراً تغییرات اساسی و اصلی پس از عمل جراحی استخوانی بینی معمولاً با دوام است و به حالت قبلی برنمی ‌گردند.

هزینه جراحی بینی استخوانی در تهران 

هزینه دقیق عمل بینی با انجام معاینات در جلسه مشاوره به طور کامل مشخص می شود. در این جلسه پزشک به خوبی بینی را معاینه می نماید و بر اساس میزان اصلاحات لازم هزینه را اعلام می نماید. موقعیت مکانی مطب نیز در هزینه نهایی موثر خواهد شد. علاوه بر این عواملی هستند که برای هر فرد مشترکند ، این عوامل عبارتند از :

  1. آزمایشات اولیه
  2. هزینه بیمارستان و کلینیک
  3. داروهای بعد از عمل

برای چه افرادی جراحی بینی استخوانی مناسب است؟

افراد به دلایل مختلفی به جراحی بینی علاقه دارند. برخی از آنها مشکلات تنفسی از طریق بینی دارند، برخی دیگر آسیب‌های تروماتیک به صورت دیده‌اند و می‌خواهند تقارن آسیب‌های حاصل را اصلاح کنند. بسیاری از افراد فقط می‌خواهند با تغییر اندازه یا شکل بینی، ظاهر خود را بهبود بخشند تا هماهنگی بیشتری بین اجزای صورتشان ایجاد کنند. به همین دلیل، جراحی بینی استخوانی با عروسکی یا نیمه فانتزی بسیار درخواست می‌شود. باید توجه داشت که جراحی بینی در دوران بارداری ممنوع است. پزشک برای تشخیص مدت ایده‌آل جراحی بینی، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • نوع پوست
  • پیشینه قومی
  • سن جراحی بینی (مگر اینکه مشکلات تنفسی شدید وجود داشته باشد که پزشک سن را نادیده بگیرد)
  • سابقه جراحی یا ضربه‌های قبلی
  • سابقه انسداد بینی یا مشکلات تنفسی

در کل، اگر فرد شرایط جسمانی و روانی ایده‌آل را داشته باشد، می‌تواند برای جراحی بینی استخوانی اقدام کند. البته باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای از نتایج جراحی داشته باشد. به همین دلیل، پزشک از طریق مشاوره به بیان جزئیاتی پردازد تا فرد بهتر بفهمد آیا کاندیدای مناسبی برای جراحی است یا خیر. مواردی که ممکن است در جلسات مشاوره مورد بحث قرار بگیرند عبارت‌اند از:

  • نحوه برش استخوان‌ها و غضروف بینی برای تغییر شکل بینی
  • گزینه‌های بیهوشی برای جراحی بینی
  • عوارض احتمالی

همچنین، روش‌های دیگر توصیه شده نیز ممکن است مورد بحث قرار گیرند، از جمله کاشت چانه برای تعادل ویژگی‌های صورت.

آیا عمل بینی استخوانی به جراحی ترمیمی نیاز دارد؟

جراحی ترمیمی بینی به منظور اصلاح نتایج ناخواسته از جراحی قبلی انجام می‌شود. به همین دلیل گاهی این جراحی را رینوپلاستی ثانویه نیز می‌نامند. در اکثر موارد، اگر عمل بینی استخوانی قبلی توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شده باشد، نیازی به جراحی ترمیمی وجود نخواهد داشت، مگر اینکه در جراحی قبلی به دلیل عدم توانایی پزشک مشکلات زیر به وجود آمده باشد:

  1. بینی فرد بیش از اندازه تنگ شده باشد، سوراخ‌های بینی حالت نامتقارنی به خود گرفته و تنفس با مشکل روبرو شده باشد.
  2. نوک بینی بعد از جراحی بیش از اندازه بلند شده باشد.
  3. انحراف بینی بعد از جراحی و وجود کجی قابل مشاهده باشد.
  4. تغییر شکل پوست، بافت، تیغه وسط بینی و افتادگی بینی بعد از جراحی، فرد را با مشکلات تنفسی روبرو کرده باشد.
  • نکته مهم: علاوه بر عدم توانایی و تجربه پزشک، تروما، ضربه ناگهانی بعد از جراحی، انتظارات غیر واقع‌بینانه و بلندپروازانه بیمار نیز باعث می‌شوند که جراحی ترمیمی توصیه شود.

 

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

3 2 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ثریا

سلام خانم دکتر بینی من قوز زیادی دارد اما پوست ضخیم. یعنی بینی من استخوانیه؟

drabasi14

سلام خیر اگر پوست بینی و نوک بینی ضخیم هست بینی گوشتی هست

محمد

سلام دکتر چند روز بعد از عمل بینی استخوانی می تونیم سوار هواپیما بشیم؟

drabasi14

سلام یک هفته بعد

اینستاگرام دکتر زهرا عباسی