می خواهید زیبایی و اعتماد به نفس خود را با انجام جراحی بینی بهبود ببخشید ؟ اما برای دستیابی به نتیجه دلخواه خود با غولی بزرگ به نام بیهوشی رو به رو هستید و از آن می ترسید و به همین دلیل نسبت به عمل زیبایی بینی اقدام نمی کنید ؟ ترس از بیهوشی در جراحی بینی معضلی است که اکثر افراد با آن رو به رو هستند ، اغلب این ترس ها به دلیل نداشتن اطلاعات درست و علمی است. از همین رو ما در این مقاله از سایت دکتر زهرا عباسی بهترین جراح بینی تهران ، سعی داریم در این خصوص توضیحاتی را بیان کنیم که مسلما به شما در کاهش میزان استرس و نگرانی هایتان کمک می کند.
بیهوشی در عمل بینی
بیهوشی در جراحی بینی ، فرایندی است که در طی آن هوشیاری بیمار برای مدت زمان کوتاهی از بین می رود. این فرایند کمک می کند تا بیمار از درد و همچنین استرس های ناشی از انجام تغییرات درک کاملی نداشته باشد. از آنجایی که در پروسه جراحی زیبایی بینی ، عملیات های دردناک و خشن مانند شکستن استخوان بینی ، برش دادن استخوان ، پیوند غضروف و بخیه و غیره انجام می شود استفاده از بیهوشی و عدم هوشیاری بیمار در حین جراحی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
افرادی که قصد دارند فرایند رینوپلاستی را انجام دهند باید این مورد را در ذهن خود داشته باشند که عمل کردن بینی معمولا با دو روش بیهوشی کامل یا بی حسی انجام می شود. در هر صورت به دلیل درد و جلوگیری از حرکات انعکاسی بیمار ، باید از دارو های مربوط به بی حسی یا بیهوشی که معمولا وریدی یا تزریقی هستند ، استفاده شود. البته ممکن است با توجه به سوابق و همچنین وضعیت سلامتی بیمار ، پزشک استفاده از برخی از این داروها را ممنوع اعلام نماید.
با این وجود بیماری که برای عمل کردن بینی خود به بیمارستان مراجعه می کند باید بداند که حدود 1 الی 1 ساعت و نیم در اتاق عمل خواهد بود که مدت زمان کوتاهی از آن به تحت بیهوشی قرار دادن بیمار اختصاص داده می شود.
انواع بیهوشی در جراحی بینی
همانطور که اشاره شد برای انجام رینوپلاستی پزشک می تواند از دو راهکار موثر و مفید یعنی بیهوشی عمومی یا ترکیب بیحسی موضعی و آرامبخش استفاده نماید. در ادامه به معرفی این دو تکنیک و نحوه انجام آن خواهیم پرداخت.
بیهوشی عمومی در عمل بینی
بیهوشی عمومی همانند یک خواب عمیق تعریف می شود. در این تکنیک ماده بیهوش کننده از طریق تزریق به رگ های وریدی یا تنفس بیمار به بدن وارد می شود. از آنجایی که در طی این نوع بیهوشی بیمار کاملا هوشیاری خود را از دست می دهد ، باید از طریق لوله های تنفسی ، پزشک امکان تنفس را برای او فراهم سازد. برای انجام جراحی های بزرگ ، سنگین که نیاز به انجام تغییرات بزرگ دارند ، پیشنهاد پزشکان به بیماران این است که از بیهوشی عمومی استفاده گردد.
معمولا بیشتر افراد نسبت به این نوع بیهوشی در جراحی بینی ترس و استرس دارند. اما باید بگویم که در این روش ، کلیه علائم حیاتی بیمار اعم از ضربان قلب ، تنفس و فشار خون توسط متخصصین بیهوشی که در این زمینه از تجربه ، مهارت و تخصص بالایی برخوردار هستند کنترل می شود.
بیمارانی که از بیهوشی عمومی استفاده می کنند ، هیچ رخ دادی را در اتاق عمل متوجه نمی شوند. در واقع تمامی علائم حیاتی او از طریق دستگاه ها کنترل می شوند. این امر از یک سو دارای خطرات کوچک و بزرگی است و از سویی دیگر به دلیل عدم آگاهی و تجربه از اتاق عمل کم تر ترسناک می باشد.
بی حسی موضعی و آرام بخش در عمل بینی
بی حسی موضعی تفاوت چندان زیادی با بیهوشی عمومی ندارد ، تنها تفاوت آن ها در این است که بیمار با بیهوشی عمومی به خواب عمیق فرو می رود و هیچ درکی از اتفاقات اطراف خود ندارد ، اما در بی حسی موضعی تنها ناحیه تحت درمان بی حس شده و خود بیمار کاملا هوشیار است ، صدا ها را می شوند ، حرکات را احساس می کند و تنها در ناحیه تحت درمان دردی را احساس نخواهد کرد. به طور کلی باید گفت بی حسی موضعی تنها باعث از کار افتادن احساس در یک ناحیه خاص از بدن می شود. در جراحی های زیبایی بینی با استفاده از بی حسی موضعیدارو های بی حس کننده تنها به بینی بیمار تزریق می گردد.
از سویی دیگر دارو های آرام بخش به ورید بیمار تزریق می گردد. این امر مشابه با بی هوشی است با این تفاوت که بیمار می تواند خود نفس بکشد و نیازی به کار گذاشتن لوله های تنفسی نداشته باشد.
کدام نوع بیهوشی در جراحی بینی بهتر است؟
تاکید می کنیم که امکان انتخاب نوع بیهوشی یا بی حسی به صورت صد در صد در اختیار بیماران نمی باشد. بلکه این پزشک و جراح بینی است که بر حسب نوع جراحی و همچنین وضعیت سلامتی بیمار می تواند توصیه کند که چه نوع بیهوشی در جراحی بینی برای بیمار مناسب تر می باشد. اما در صورتی که پزشک انتخاب این مورد را نیز در اختیار خود بیمار گذاشت ، باید به تجربیات سایر بیماران و عوارض هر یک از روش های بیهوشی توجه کرد. در بیهوشی عمومی ، شما هیچ تجربه ای از اتاق عمل نخواهید داشت چرا که در زمان انجام جراحی شما به طور کامل در خواب هستید خوابی که با انجام هر کاری شما بیدار نمی شوید. این در حالی است که با بی حسی موضعی ، می توانید صدا ها را بشنوید ، حرکات را بفهمید و اتفاقات را ببینید. بسیاری از بیمارانی که از بی حسی موضعی برای انجام عمل جراحی استفاده کرده اند ، از شنیدن صدای چکش جراحی و خوردن شدن استخوان ها و همچنین تراشیدن و بریدن استخوان و بافت بینی بازگو می کنند. این تجربیات برای بسیاری از افراد ناخوشایند و ترسناک بوده و از همین رو توصیه اکثر پزشکان انتخاب بیهوشی عمومی است.
به یاد داشته باشید که علاوه بر نوع جراحی و وضعیت سلامتی شما ، هدف از انجام جراحی و مقدار تغییرات نیز می توانند در تعین نوع بیهوشی تاثیر بگذارند. به عنوان مثال ، ترمیم جزئی بینی که می تواند در مدت زمان کوتاهی انجام پذیرد ، با بی حسی موضعی بهتر به نظر خواهد رسید. البته در صورتی که برای سلامت بیمار هیچ نوع تهدیدی وجود نداشته باشد.
نا گفته نماند که بیهوشی عمومی نیز با عوارضی همراه است که می تواند کمی نگران کننده باشد ، اما تمامی این عوارض موقتی بوده و بعد از یک روز از بین می روند. به عنوان مثال اکثر بیماران بعد از انتخاب این نوع بیهوشی در جراحی بینی از احساس حالت تهوع و سرگیجه شکایت می کنند.
از کجا بدانیم بیهوشی در عمل بینی خطر دارد یا خیر ؟
همانطور که اشاره کردیم ، بیماران و کاندیدای جراحی رینوپلاستی ، موظف هستند پیش از انجام هر کاری برای مشاوره در خصوص بیهوشی در جراحی بینی اقدام نمایند. در مشاوره بهترین جراح بینی تهران و متخصص بیهوشی از بیمار سوالاتی را می پرسد و بر اساس پاسخ هایی که بیمار ارائه می دهد ، نوع بیهوشی را تعیین می کند. معمولا در موارد زیر مشاوره بیهوشی مطرح می گردد.
- بیماری قلبی یا سابقه آن در خانواده
- داشتن سابقه جراحی
- مشکلات تیروئیدی
- داشتن سوابق مربوط به بیهوشی
- مصرف دارو های خاص
- دارا بودن واکنش های آلرژیک به برخی از مواد غذایی