اتواسکلروز

اتواسکلروز ، که از اتو به معنای گوش و اسکلروز به معنای سخت و غیر طبیعی شدن بافت گوش آمده است اختلالی است که در پی ایجاد تغییراتی در روند ترمیم غیر طبیعی استخوان گوش میانی رخ می دهد. ترمیم استخوانچه ، پروسه ای است که در تمام طول دوران زندگی رخ می دهد و بافت استخوان جایگزین بافت های قدیمی تر می گردند. در این عارضه ترمیم غیرطبیعی استخوان ، باعث می شود پروسه انتقال صدا از گوش میانی به قسمت داخلی آن با اختلال رو به رو شود. این اختلال در بیشتر موارد وراثتی بوده و ممکن است فردی که به این عارضه دچار شده است در خانواده خود فرد مبتلای را داشته باشد. افراد معمولا متوجه ابتلا به عارضه نمی شوند تا زمانی که به مرور متوجه کم شدن شنوایی خود می شوند و این اتفاق شدید تر می شود. افرادی که به این عارضه دچار هستند در اغلب موارد به آرامی صحبت می کنند و از به همین خاطر صدا های طبیعی اطراف خود را بسیار بلند و اذیت کننده احساس می کنند. دکتر زهرا عباسی بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تهران ، سعی دارند در این مقاله در رابطه با اتواسکلروز ، مشکلاتی که برای افراد مبتلا رخ می دهد ، روش های درمانی و غیره مطالبی را بیان نمایند تا اطلاعات افراد از روند درمانی بیماری خود افزایش پیدا کند. اگر به این عارضه دچار هستید و نگران خود یا فرزندانتان هستید توصیه می کنیم این مقاله را از دست ندهید.

 

اتواسکلروز - دکتر زهرا عباسی

 

آشنایی با عملکرد گوش برای انتقال صدا 

شنوایی یک پروسه بسیار پیچیده و مهم می باشد چرا که وظیفه حفظ تعادل و ایجاد ارتباط با دیگران را بر عهده دارد. کسب آگاهی در رابطه با روند این پروسه به فرد در رابطه با بیماری های مرتبط با آن کمک بسیار زیادی می کند. ما انسان ها زمانی در یک گوش سالم و طبیعی صدا را می شنویم که ارتعاشات صوتی یا به بیانی ساده تر صدا ها از طریق گوش خارجی وارد مجرای گوش شوند و در این قسمت به پرده صماخ برخورد کنند. این ارتعاشات باعث لرزش و حرکت پرده گوش شده که به نوبه خود آن ها را به سه استخوانچه گوش میانی شامل چکشی ، سندانی و رکابی منتقل می کند. زمانی که استخوانچه رکابی حرکت می کند ، باعث حرکت مایع گوش داخلی شده و روند تحریک عصب های شنوایی را آغاز می کند. عصب های شنوایی نیز انرژی صوتی به دست آمده را به مغز انتقال داده و باعث شنیدن صوت افراد می شود. زمانی که هر قسمت از این پروسه با اختلال رو به رو شود ، شنوایی شما با مشکل رو به رو می شود. عارضه اتواسکلروز که در اثر رشد غیرطبیعی استخوان های اضافی در استخوانچه گوش میانی ایجاد می شود باعث می شود یکی از بخش های پروسه انتقال صدا که مربوط به حرکت استخوان رکابی است با اختلال رو به رو شود به بیانی ساده تر این بیماری باعث می شود تا حرکت استخوانچه های گوش به خصوص استخوان رکابی کاهش پیدا کند و در نتیجه شنوایی شما با اختلال رو به رو شود. استخوان رکابی باید آزادانه حرکت کند تا گوش عملکرد درستی داشته باشد و افراد بتوانند به درستی بشنوند. از همین رو زمانی که علائم و نشانه های این اختلال نمایان شدند باید سریعا نسبت به درمان اقدام نمود.

چه کسانی به اتواسکلروز دچار می شوند؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که از جراح گوش در این زمینه پرسیده می شود ،  این است که چه افرادی و به چه علتی به این عارضه دچار می شوند. در پاسخ به این سوال باید بگویم با وجود تحقیقاتی که صورت گرفته است تا کنون علت اصلی این امر شناخته و تعیین نشده است اما بیشتر پزشکان و متخصصان معتقد هستند این عارضه ممکن است به چند علت از قبیل وراثت ، بارداری  ، ابتلا به سرخک یا دیگر عفونت های ویروسی ، ضربه و شکستگی های تنشی ، خود ایمنی و غیره رخ دهد.

چه چیزی می تواند باعث رشد غیر طبیعی استخوان گوش شود؟

در بیشتر موارد ، اتواسکلروز ، زمانی باعث ایجاد مشکل می شود که یکی از استخوان های ریز و ظریف موجود در گوش میانی ، در اکثر موارد استخوانی به نام استیپس است ، در محل خود ثابت می شود و نمی تواند هیچ حرکتی انجام دهد. زمانی که این استخوان توانایی لرزش و حرکت را از دست می دهد ، صدا ها به بخش های مختلف گوش انتقال پیدا نمی کند و همین مسئله باعث می شود تا شنوایی بیمار از بین برود و با افت شنوایی رو به رو شود. این امر که علت دقیق به وجود آمدن اتواسکلروز چیست ، هنوز به طور علمی و دقیق دلیلی برای آن یافت نشده است. با این وجود برخی از دانشمندان و پژوهشگران مجرب این حوزه بر این اعتقاد هستند که برخی از عوامل می توانند در بروز این مشکل تاثیر بگذارند. این عوامل می توانند خطر ابتلا به رشد غیر طبیعی استخوانچه گوش را در برخی از افراد افزایش دهند. در ادامه این بخش از مقاله به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

  • سابقه خانوادگی موثر در اتواسکلروز : برخی از پزشکان و متخصصان گوش و حلق و بینی مجرب در تهران ، بر این باور هستند که اتواسکلروز یک نوع بیماری خانوادگی می باشد که این بدین معناست زمانی که یکی از والدین به این مشکل دچار باشد ، احتمال اینکه فرزندان به آن دچار شوند بسیار زیاد می باشد. این اتفاق علل ارثی و ژنتیکی را برای ایجاد بیماری مطرح می سازد.
  • نقش جنسیت در ابتلا به اتواسکلروز : طبق تحقیقات و آمار به دست آمده می توان گفت زن ها بیشتر از مرد ها به بیماری رشد غیر طبیعی استخوانچه گوش دجار می شوند.
  • بارداری : یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث بروز این بیماری شود بارداری است. زنانی که به هر دلیلی زمینه های لازم را برای ابتلا به این بیماری دارند ، در دوران بارداری خود بیشتر دچار علائم این نوع بیماری سیستم شنوایی می شوند. متاسفانه دلیل این امر هنوز به وضوح مشخص نشده است.
  • نژاد و قومیت : نتایج به دست آمده از تحقیقات صورت گرفته در ایالات متحده آمریکا نشان می دهد ، درصد ابتلای سفید پوستان به اتواسکلروز به طور چشمگیری بیشتر سایر نژاد ها و قومیت ها می باشد.
  • ویروس سرخک : شواهد علمی موجود حاکی بر آن هستند که ابتلا به بیماری های عفونی با برخی از ویروس ها ، از علل اثرگذار در ابتلا به رشد غیر طبیعی استخوان محسوب می شوند. در این بین ویروس ها ، نقس ویروس سرخک در افزایش خطر ابتلا به  رشد غیر طبیعی استخوانچه گوش بسیار زیاد می باشد.

 

اتواسکلروز - دکتر زهرا عباسی

 

علائم شایع بیماری اتواسکلروز از نظر بهترین جراح گوش تهران 

آگاهی داشتن از علائم و نشانه های بیماری می تواند تا حد بسیار زیادی موجب رسیدگی به موقع و درست شما در رابطه با گوش شود و در نهایت شما این امکان را خواهید داشت تا در زمان مناسب به بهترین دکتر گوش برای درمان رشد غیر طبیعی گوش در تهران مراجعه کنید و از راهکار های درستی برای درمان آن استفاده کنید. بیماری اتواسکلروز نیز به همین صورت می باشد. در واقع برای اینکه شما بتوانید آن را سریع تر درمان کنید نیاز دارید با مشاهده کوچک ترین نشانه سریعا به یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب و مجرب در شهر محل زندگی خود مراجعه کنید.

از مهم ترین نشانه های رخ داد این عارضه می توان به کاهش میزان شنوایی اشاره کرد. به عبارتی دیگر اگر متوجه شدید که به مرور زمان صداهای کمتری را می شنوید باید به سلامتی گوش های خود شک کنید و برای یک چکاپ کامل به متخصص گوش و حلق و بینی مجرب مراجعه کنید.

از دیگر نشانه های که ممکن است نشان دهنده ابتلای شما به اتواسکلروز باشد می توان به شنیدن و احساس کردن وزوز در گوش اشاره نمود. در صورت یکه متوجه شدید در مکان های شلوغ و پر تردد بیشتر از دیگر محیط ها صدا را واضح می شنوید ، ممکن است به این عارضه دچار شده باشید. متخصصان گوش و حلق و بینی مجرب در تهران یا دیگر شهر های ایران ، بر اساس معاینات بالینی گوش و بررسی نتایج حاصله از آزمون شنوایی سنجی ، در کنار نتایج تصویر برداری های پزشکی تشخیص نهایی را در رابطه با وجود این عارضه داده و بهترین و مناسب ترین راهکار درمانی را ارائه می دهند.

نحوه تشخیص اتواسکلروز در تهران

قسمت مهم و اصلی تشخیص این بیماری با استفاده از وسایل پزشک بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران انجام می گردد. اما شما باید به عنوان یک بیمار اولین نشانه ای را که خبر از وجود این عارضه می دهد را بشناسید تا بتوانید سریعا برای درمان این مشکل اقدام نمایید. از همین رو توصیه می گردد تا به صدای بدن خود گوش دهید تا مشکلات آن را در بهترین زمان ممکن تشخیص داده و درمان نمایید. زمانی که هر یک از علائم ذکر شده در متن فوق را در خود مشاهده کردید و آن با بهترین دکتر گوش برای درمان اتواسکلروز  در تهران در میان گذاشتید ، وی یک سری معاینات بالینی را بر روی شما برای تشخیص اولیه انجام می دهد و در صورتی که صلاح بداند برای شما آزمایش شنوایی سنجی تجویز می نماید. با کنار هم گذاشتن نتایج معاینات اولیه و شنوایی سنجی وجود این عارضه در گوش های شما تشخیص داده می شود و راه درمانی مناسبی به شما ارائه می گردد.

 

آیا اتواسکلروز خطرناک است ؟

اتواسکلروز می تواند در طی چند سال از حالت های خفیف به شدید تغییر کند و در برخی موارد به ندرت سبب ناشنوایی شود.

نکته مهم این است که درمان کم شنوایی ، با استفاده از سمعک و روش های مثل جراحی ممکن است و در بسیاری از موارد با موفقیت های بالا همراه بوده است اما در صورتی که نسبت به پیشرفت بیماری بی تفاوت باشید و اقدامات درمانی لازم را در زمان مناسب انجام ندهید احتمال پیشرفت اتواسکلروز به گوش داخلی و بروز ناشنوایی وجود دارد که درمان آن با استفاده از جراحی وجود ندارد.

عوارض ابتلا به عارضه رشد غیر طبیعی استخوانچه گوش

شناخت عوارض این بیماری ممکن است باعث شود کمی افراد به سلامتی خود اهمیت دهند و در صورت مشاهده علائم و نشانه ها سریعا نسبت به درمان و جلوگیری از پیشرفت این عارضه اقدام نمایند. همانطور که در طول این متن گفته شد کاهش شنوایی یکی از مهم ترین علائم و عوارض بیماری اتواسکلروز می باشد. این عارضه با گذشت زمان پیشرفت کرده و گسترش خواهد یافت تا جایی که ممکن است حلزون شنوایی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در نهایت این رخ داد باعث می شود شنوایی فرد تا حدودی کاهش یابد یا به شنوایی به طور کامل قطع شود. بازه زمانی پیشرفت این عارضه حدود 10 الی 12 سال می باشد. لازم به ذکر است که شدت پیشرفت و گسترش این بیماری در افراد مبتلایی که سنین کمتری دارند مانند کودکان  بسیار بیشتر می باشد.

 

اتواسکلروز - دکتر زهرا عباسی

 

نحوه درمان بیماری اتواسکلروز در تهران 

مهم ترین مسئله ای که در این زمینه یا بیماری های دیگر مطرح است این است که آیا بیماری مورد نظر درمان دارد یا خیر؟ درصورت دارا بودن نحوه درمان به چه شکل است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم متد های درمانی گوناگونی برای درمان اتواسکلروز وجود دارد و توسط پزشکان پیشنهاد می شود اما هر کدام از ان ها با توجه به میزان پیشرفت بیماری در بدن فرد کاربرد داشته و موثر است. در ابتدا در صورتی که شما در بازه زمانی کمی متوجه وجود این عارضه شوید و میزان افت شنوایی شما خفیف باشد ممکن است نیاز به اقدام خاصی نداشته باشید چرا که برای فرد محدودیت مهم و خاصی ایجاد نخواهد کرد. اما در صورت پیشرفت علائم و نشانه ها نیاز به تقویت شنوایی است که دو راه اصلی از قبیل جراحی و استفاده از سمعک برای رسیدن به این هدف وجود دارد. هر بیمار با توجه به شرایط و تمایلات خود با مشورت بهترین دکتر گوش تهران یکی از دو راه گفته شده را انتخاب خواهد کرد. اگر این بیماری حلزون شنوایی را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد ممکن است پزشک برای جلوگیری از پیشرفت مشکلات به وجود آمده دارو هایی همانند سدیم فلوراید تجویز نماید.

مکمل های سدیم فلوراید ، از جمله مکمل هایی هستند که از سمت پزشک برای جلوگیری از پیشرفت روند بیماری تجویز می شود. در واقع می توان گفت که درمان دارویی برای اتواسکلروز وجود ندارد. در بیشتر موارد تقویت شنوایی با استفاده از سمعک می تواند به بهتر شدن شرایط کمک کند اما در نهایت جراحی تنها راه قطعی درمان خواهد بود. روند جراحی استاپدکتومی نیز در ادامه برای آشنایی بیشتر شما بیان کرده ایم.

عمل جراحی استاپدکتومی در تهران

عمل جراحی که امروزه برای درمان این عارضه استفاده می گردد ، استاپدکتومی نام دارد. برای انجام این فرایند پزشک با استفاده از میکروسکوپ پروسه درمان خود را داخل گوش انجام خواهد داد. این نوع عمل جراحی در برخی از موارد نیاز به بیهوشی کامل ندارد و می توان آن را با استفاده از دارو بی حسی موضعی انجام داد. طی انجام این جراحی برای درمان اتواسکلروز در تهران پروتزی را جایگزین استخوان رکابی در گوش می شود که همان عملکرد استخوان رکابی را خواهد داشت. پروتزی که به جای استخوان رکابی جایگذاری می شود امکان جا به جایی مایع درون گوش را به راحتی امکان پذیر خواهد کرد و شنوایی شما را بهبود خواهد بخشید.

عمل استاپدکتومی از سال 1956 انجام شده است و تا کنون حدود نود درصد موفقیت آمیز بوده است. در موارد خیلی نادر نیز ممکن است عمل جراحی باعث بد تر شدن وضعیت شنوایی افراد شود. از هر 10 بیماری که به این بیماری مبتلا هستید 8 نفر آن ها به  اتواسکلروز دو طرفه دچار هستند و این به این معنی است که هر دو گوش آن ها نیاز به درمان دارد. برای این بیماران گوش ها به صورت جداگانه جراحی می شوند. لازم به ذکر است که در این پروسه معمولا گوش های که دارای شنوایی کمتری هستند ابتدا تحت درمان قرار می گیرند.

آن چه که در این زمینه از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است این است که این تکنیک باید توسط یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مجرب و متبحر در تهران انجام شود تا احتمال بروز خطا و دچار شدن به عوارض جانبی جبران ناپذیر به حداقل برسد. به عنوان مثال ممکن است در صورت انجام جراحی توسط یک پزشک بدون تخصص برخی از مشکلات شنوایی طی عمل جراحی برطرف نشود یا ممکن است شاهد بدتر شدن علائم بود.

چه افرادی مناسب جراحی استاپدکتومی نیستند ؟

هر چند که جراحی یکی از موثرترین راه ها برای درمان اتواسکلروز است با این حال انجام آن در شرایط زیر باید با تائید بهترین جراح گوش تهران ، صورت بگیرد :

  • افرادی که دچار ضعف بدنی و عدم تعادل هستند.
  • کسانی که درگیر عفونت داخل یا خارج گوش هستند.
  • افرادی که دارای واکنش آلرژیک و حساسیت به مواد بیهوشی هستند.

 

مدت زمان نقاهت جراحی اتواسکلروز چقدر است ؟

هر جراحی همراه با دوران نقاهت و رعایت اصول مراقبتی است در ارتباط با افرادی که تجربه ی جراحی استاپدکتومی دارند نیز مدت زمان یک الی دو هفته برای استراحت و بازگشت به روتین زندگی روزانه نیاز است اما در صورتی که محیط کار شما نیاز به فعالیت های سنگین و پرفشار دارد یا محیطی با صدای زیاد و بلند است حداقل یک ماه استراحت کنید.

طبق نظر بهترین جراح گوش تهران ، دکتر زهرا عباسی ، در روزهای اول بعد از عمل ، مواردی مثل سردرد ، سرگیجه یا گرفتگی گوش به طور طبیعی وجود دارند که به تدریج با طی کردن دوران نقاهت و رعایت نکات مراقبتی از بین می روند با این حال جلوگیری از وارد شدن فشار و صدای شدید به گوش و عدم بروز عفونت آن بسیار مهم بوده و در نتیجه عمل موثر است.  

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اینستاگرام دکتر زهرا عباسی