شما جزو آن دسته افرادی هستید که تجربه عمل بینی داشته اید ؟ اگر بینی خود را عمل کرده باشید و یا در اطرافیانتان افرادی این پروسه را طی کرده باشند، حتما می دانید چسب زدن بینی بعد از عمل یکی از اقدامات مهم بعد از این پروسه به شمار می اید. به شرط بهره مندی از نحوه صحیح این اقدام ، پوست به استخوان چسبیده و فاصله ای میان این دو بوجود نخواهد آمد. در این مبحث سایت دکتر عباسی قصد داریم به هدف از این اقدام پرداخته و سپس نحوه صحیح آن را شرح دهیم.
هدف از چسب زدن بینی چیست ؟
چسب بینی برای تمامی افرادی عمل زیبایی بینی انجام داده اند مفید است. در ابتدا باید به توضیح مختصری از پروسه جراحی بپردازیم تا هدف از انجام این اقدام برای شما با سهولت بیشتری قابل درک شود. پزشک پس از بیهوشی فرد ، پوست بینی را به واسطه برش هایی که در کنار بینی و ناحیه زیر بینی زده می شود ، به سمت بالا برده و از روی ساختمان بینی جدا می کند. با این کار استخوان و غضروف نمایان شده و به راحتی ایرادات قابل رفع می شوند. پس از اتمام پروسه نیز ، بخیه های کنار بینی زده می شود و با گچ ، بینی کاملا در جای خود فیکس می گردد. ۴ یا ۵ روز بعد ، نیاز است فرد به مطب یا کلینیک مراجعه کند تا گچ برداشته شود. در این مرحله است که دکتر معالج ، نحوه چسب زدن بینی را به فرد آموزش داده و توصیه می کند این اقدام را برای مدت زمانی در حدود یک ماه ادامه دهد. هدف اصلی از مداومت واستمرار باقی ماندن چسب بر روی بینی ، متصل شدن پوست جدا شده از روی بینی به استخوان آن است تا هیچ فاصله ای میان این دو موجب بافت اضافه نشود و نتیجه ای مطلوب و دلخواه برای فرد حاصل گردد. از سویی دیگر چسب زدن روی بینی از دماغ محافظت کرده و سبب می شود اطرافیان ان را علامتی بدانند تا از ضربه های ناگهانی به بینی فرد پیشگیری شود.
زمان چسب زدن به بینی بعد از جراحی
پزشکان فعال در این حوزه توصیه می کنند تا ۳ الی ۴ هفته این اقدام به طور مداوم در طول شبانه روز ادامه داشته باشد. پس از ان نیز پیشنهاد می شود شب ها در هنگام خواب چسب زدن به بینی را انجام دهند و صبح ها چسب را از روی بینی خود بردارند. افرادی که داری بینی گوشتی با پوست ضخیم هستند ، الزامی است که این کار را تا دو ماه و حتی بیشتر نیز ادامه دهند. در ادامه توضیح مفصل تری از این مبحث ارائه می دهیم.
مدت زمان چسب زدن بینی گوشتی و استخوانی
زمان دقیق برای چسب زدن روی بینی در افراد مختلف کاملا متفاوت است. بطور مثال ، بینی های گوشتی به دلیل داشتن ویژگی های منحصربفرد پوست آن ها ، عمل چسب روی بینی را برای مدت زمان بیشتری ادامه دهند تا نتیجه بهتری از جراحی زیبایی بینی کسب شود. پوست ضخیم برای تشکیل بافت اضافه ما بین پوست و استخوان مستعدتر است. با کمک چسب ، پوست بینی در زمان مناسب جمع شده و دقیقا بر روی ساختار زیرین خود تثبیت می شود. در صورتی که پوست دقیق بر روی ساختار متصل نشود ، اسکارهایی که در زیر پوست به وجود می ایند ، منجر به ناهمواری هایی شده که بینی را زشت به نمایش در می آورند. در نتیجه چسب زدن به بینی از این پیشامدها جلوگیری کرده تا زیبایی فرم بینی به دلیل بافت اسکار تحت شعاع قرار نگیرد
✔ نکته : بعد از جراحی بینی استخوانی، نیاز به چسب زدن به لحاظ طول مدت این اقدام در قیاس با جراحی بینی گوشتی ، کمتر می باشد.
نحوه چسب زدن بینی
دکتر معالج در روزی که برای برداشتن گچ تعیین نموده است ، نحوه این اقدام را برای فرد کاملا شرح می دهد. با این حال در سایت های مختلف ، چگونگی انجام این کار از سوی بسیاری از پزشکان آموزش داده شده است. جراحان مختلف ، شیوه های مختلفی برای این کار دارند که با سایر پزشکان تفاوت دارد. همچنین برای هر فرد ممکن است نحوه و نکات خاصی را در پیش بگیرند. با این تفاسیر ، در صورتی که از طریق شبکه های مجازی سعی در اموختن چسب زدن به بینی خود را دارید ابتدا اطمینان حاصل کنید این روش مورد تایید پزشک معالج شما هست یا خیر.
نوع چسب بینی
نوار چسب های موجود در داروخانه ها برای این اقدام ، بدون نسخه به فروش می رسند. انواع نوارهای کاغذی ۱/۲ اینچی بهتر از سایر اندازه ها است که بیشتر از انواع مشابه مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اینکه از دکتر خود می توانید نوع ضد حساسیت آن را بپرسید ، از پزشک داروساز نیز می توانید در این خصوص مشورت بگیرید تا مرغوب ترین و بهترین نوع را به شما معرفی نماید.
آموزش انجام این پروسه
این پروسه شامل سه مرحله می شود :
- تمیز کردن پوست بینی
- چسب زدن
- جدا کردن چسب از روی دماغ
در ادامه توصیحی در تمامی این زمینه ها ارائه می دهیم.
- تمیز کردن پوست بینی
پیش از شروع به این پروسه ، ابتدا با الکل یا پد الکلی کاملا پوست بینی و اطراف گونه های خود را از آلودگی هایی نظیر مواد آرایشی و چربی های پوست پاک کنید. این کار سبب می شود چسب به خوبی روی بینی تمیز فیکس شود.
- چسب زدن روی بینی
جلوی آینه بایستید. تکه ای چسب را ابتدا از قسمت بالای بینی ، در کنار چشم های خود بچسبانید. سپس قطعه دیگری جدا کنید و به گونه ای که با چسب دیگر در حد یک میلیمتر هم پوشانی داشته باشد، روی بینی بچسبانید. این کار را تا نوک بینی ادامه دهید. سپس قطعه چسب بزرگتری ببرید و از زیر بینی به طرفین آن بچسبانید.
✔ نکته : پس از چسباندن هر قطعه چسب ، با فشار ملایمی آن را کاملا بر روی بینی تثبیت کنید.
- جدا کردن چسب
برداشتن چسب از روی بینی یکی از مهمترین قسمت های چسب زدن بینی است چرا که بینی کاملا اسیب پذیر بوده و نباید به سادگی انتهای چسب را در دست گرفته و ناگهانی ان را از بینی جدا کنید. برای این کار بهتر است از محلولی که برای جدا کردن چسب در داروخانه ها به فروش می رسند استفاده کنید. با آغشته کردن چسب با این محلول ، چسب شل شده و به راحتی از روی بینی بلند می شود. از سویی دیگر ، الزامی برای استفاده از محلول نیست و می توانید با اب گرم و صابون چسب را برای به سهولت جدا کردن ، آماده کنید. با استفاده از موچین یا ابزاری شبیه به ان ، لبه نوار را گرفته و در زاویه ای ۱۸۰ درجه چسب را به آرامی بلند کنید. این کار روشی ایمن بوده و جدا سازی پوست را از استخوان و غضروف بینی بدون آسیب امکان پذیر می کند.
نتیجه گیری
چسب زدن به بینی از اقدامات مفیدی است که می تواند در نتیجه بسیار اثرگذار شود بنابراین هر گونه اهمال در انجام آن ، منجر به نتیجه ای نامطلوب می شود. اگر شما وسواس دارید و نمی توانید این کار را به تنهایی به انجام برسانید ، با مراجعه به مطب پزشک معالج خود، جهت تعویض آن از ایشان کمک بگیرید.