شستشوی بینی بعد از جراحی

زمان مناسب شستشوی بینی و نحوه تمیز کردن آن پس از جراحی بینی ، یکی از نگرانی های بزرگی است که بعد از عمل ، متقاضیان با آن مواجه می شوند. در دوره ریکاوری پس از این فرایند، طرز صحیح شستن داخل بینی و استفاده صحیح از پمادهای تجویزی توسط پزشک از اهمیت بسزایی برخوردار است. تمیز کردن بینی ، موجب جلوگیری از ایجاد بوی بد بینی و عفونت می شود. این روش از گرفتگی بینی پس از عمل به دلیل خشک شدن خون و تجمع مخاط در این عضو جلوگیری می کند. برای داشتن اطلاعات مورد نیاز در خصوص شستشوی بینی بعد از جراحی با ما تا آخر این مقاله از سایت دکتر زهرا عباسی یکی از بهترین جراحان بینی تهران همراه باشید.

 

شستشوی بینی بعد از جراحی - دکتر عباسی

 

بهترین روش برای شستشوی بینی پس از عمل

برای شستشوی بینی از وسایل و تکنیک های مختلفی استفاده می شود. انواع ظروف و بطری های مخصوص شستشوی بینی در داروخانه ها و بازار موجود می باشد. بهترین روش شستشوی بینی بعد از جراحی ، استفاده از سرنگ می باشد. دقت داشته باشید که برای سیرکوله کردن ، محلول شستشو را وارد یک حفره از بینی کرده و از حفره دیگر خارج کنید.

نحوه شستشوی بینی بعد از جراحی با سرم

در این روش ، بیمار ابتدا بینی را توسط سرم ها و قطره های مخصوص می شوید. استفاده از سرم برای سهولت در انجام کار می باشد. افراد باید تا زمان وجود بخیه ها در داخل بینی شستشو را با دقت بیشتری انجام دهند.

برای شستشوی بینی بعد از جراحی بهتر است یک سرنگ 10 سی سی بدون سوزن را با سرم پر کنید. با خم کردن سر به جلو و قرار گرفتن در پشت سینک دستشویی ، زیر هر کدام از حفره های بینی را گرفته و با فشار دادن پیستون سرنگ محلول شستشو را وارد بینی کنید. اگر این کار را به آرامی انجام دهید ، محلول به حلق وارد نمی شود اما با ورود آن به مجاری بینی نیز اتفاقی پیش نمی آید. می توانید با فین کردن به آرامی ، محلول داخل بینی را از آن خارج کنید. توجه داشته باشید که اگر تخلیه آب با شدت انجام شود موجب پارگی رگ های خونی و آسیب در مجاری بینی شود. بعد از پایان شستشو ، پیستون سرنگ را بیرون بیاورید و برای استفاده مجدد با آب بشویید و داخل لیوانی تمیز به صورت وارونه قرار دهید.

 در هفته ابتدایی تا سوم بعد از عمل ، استفاده از قطره بینی کفایت می کند اما بعد از آن هر 6 یا 8 ساعت یک بار از این محلول برای تمیز نگه داشتن محیط داخلی بینی استفاده شود.

روش تهیه سرم شستشوی ایزوتونیک بینی

اگر قصد درست کردن سرم نمکی در خانه برای شستشوی بینی بعد از جراحی را دارید بهتر است از نمک دریا استفاده کنید. لازم به ذکر است که استفاده از نمک های معطر ، فانتزی ، ید دار ، طعم دار و یا رنگی بسیار بهتر است زیرا این نمک ها مواد نگهدارنده دارند. روش تهیه سرم شستشوی خانگی به شرح زیر می باشد :

با حل شدن نصف قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب جوش ، چند دقیقه صبر کنید تا ولرم شود. سرم شستشوی بینی حاوی 9 درصد نمک در آب می باشد. با ترکیب نصف قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب می توان محلول ایزوتونیک یا نرمال سالین را تهیه کرد که بسیار مناسب برای شستشوی بینی می باشد.

اهمیت شستشو بینی بعد از جراحی

از جمله دلایل شستشوی بینی پس از عمل این است که داخل بینی مرطوب باشد. این امر موجب می شود خون های خشک شده داخل بینی بیرون آمده و محیط داخلی این عضو تمیز نگه داشته شود. از این رو باید چندین بار شستشوی بینی را با اسپری ها یا قطره های حاوی سرم نمکی انجام دهید. این امر می بایست حدود 2 تا 3 هفته ادامه دار باشد و به مرور دفعات شستشو کم شود. یکی دیگر از دلایل مهم شستشوی بینی بعد از جراحی ، کوتاه کردن دوره نقاهت می باشد. دقت داشته باشید همان طور که گفتیم ، این شستشو نباید از روزهای ابتدایی پس از عمل اتفاق بیفتد چرا که می تواند موجب آسیب به بافت داخلی بینی یا ایجاد فشار به بینی شود. در روزهای اولیه به هیچ عنوان نباید گچ موجود در روی بینی خیس شده و محیط داخل بینی شسته شود. همان طور که انجام شستشوی بینی در زمانی که پزشک تعیین کرده مفید است ، در روزهای اولیه موجب خیس شدن گچ بینی می شود و باید با احتیاط انجام پذیرد.

برای تمیز کردن بینی پس از جراحی چه نکاتی رعایت می شود؟

در صورتی که قصد شستشوی بینی پس از عمل را دارید بهتر است بعضی از نکات را در نظر داشته باشید که عبارتند از :

  • مایع سرم را نباید وارد حلق کنید اما اگر این اتفاق افتاد نگران نشوید.
  • به گچ بینی خود دست نزنید.
  • قبل از شروع شستشو وسایل مورد نیازتان را بشویید و خشک کنید.
  • در روزهای ابتدایی شستشوی بینی بعد از جراحی با سرم لزومی ندارد. در نتیجه زمان شروع شستشوی بینی را از پزشک خود جویا شوید.
  • فرد باید در حین شستشو خیلی دقت داشته باشد که به بینی خود آسیبی وارد نکند.
  • اگر در این هنگام احساس عطسه کردید بهتر است دهان خود را باز نگه دارید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن بینی بهتر است از پماد تجویزی دکتر استفاده کنید.

انواع سرم شست و شو

بعضی از شوینده های مناسب به انواع سرم نرمال سالین ، سدیم کلراید و سرم های نمکی اشاره دارد.

از چه زمانی به بعد می توان برای شستشوی بینی بعد از جراحی اقدام کرد؟

در کل می توان گفت برای شستشوی بینی بعد از عمل ، مدت زمان خاصی تعریف نشده است ، اما در کل برای دانستن چند مرتبه تمیز کردن حفره های بینی باید با جراح خود مشورت کنید. نکته مورد توجه این است که هیچ گاه با دست لخته های خون خشک شده را خارج نکنید.

مراقبت های پس از رینوپلاستی

مراقبت های پس از عمل منجر به اخذ نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی بینی می شود. اخذ نتیجه ایده آل از عمل زیبایی بینی منوط بر این است که جراح ، مراقبت های پس از جراحی بینی را به طور دقیق و با صبر و حوصله به بیمار توضیح دهد. خونابه هایی که بعد از رینوپلاستی در بینی بیمار باقی می ماند را با شستشوی بینی بعد از جراحی خارج کرده تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود. در صورتی که فرد با علائمی مانند خونریزی زیاد ، عفونت ، درد ، تورم ، دو بینی یا کم شدن بینایی ، تب ، آبریزش شدید بینی و غیره مواجه شد ، تا شرایط جسمانی بدتر نشده باید به پزشک مراجعه کند.

کلام پایانی

با مطالعه این مقاله و در اختیار قرار دادن نکات مهم در زمینه شستشوی بینی باید مد نظر داشته باشید که با لحاظ تمام موارد در روند شستشوی بینی بعد از جراحی بهترین نتیجه برای فرد حاصل می شود. البته بعضی از اشخاص به جهت تجربه شرایط خاص ممکن است با داشتن توصیه های پزشکی دیگر بتوانند مشکلات خود را رفع کنند. بنابراین پیشنهاد می شود با توجه و دقت در انجام مراقبت های بعد از عمل زیبایی بینی ، اقدامات را بی نقص و به طور دقیق انجام دهید. در نهایت تمام این مراقبت ها موجب می شوند روند بهبودی با سرعت بیشتری پیش رود و بیمار به نتایج بهتر و مطلوب تری دسترسی پیدا کند. زیرا انجام تمام این موارد فقط و فقط برای این است که بیمار با صرف هزینه و تحمل دوره نقاهت به یک نتیجه مثبت و دائمی برسد.

 

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اینستاگرام دکتر زهرا عباسی