در جراحی آندوسکوپیک گوش با استفاده از یک ابزار مخصوص به نام اندوسکوپ- که یک لوله نازک متصل به چراغ و دوربین است- به داخل گوش بیمار دسترسی پیدا می کند و آن را مورد معاینه و ارزیابی قرار می دهد. این وسیله به جراح این امکان را می دهد که عمل های پیچیده ای را در ساختارهای بسیار کوچک و ظریف گوش میانی به انجام رساند. این متد نسبت به روش سنتی جراحی گوش کم تهاجمی تر است چون در روش قدیمی برش پشت این عضو ایجاد می شود. دکتر زهرا عباسی بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران در این تکنیک با استفاده از یک اندوسکوپ مستقیم داخل گوش را مشاهده می کند.
نکات مثبت جراحی اندوسکوپیک گوش در تهران
این پروسیجر مزایای بسیاری دارد که در این مقاله به بررسی برخی از آن ها پرداخته ایم:
- برشی ایجاد نمی شود. چون پشت گوش شکاف ایجاد نمی شود معمولا درد کمتری احساس می شود و دوره نقاهت کوتاه تر است. همچنین اسکار هم تشکیل نمی شود.
- جرا گوش ، می تواند مشکلات مختلف را حل کند. چون در جراحی اندوسکوپیک گوش ، وسیله مخصوص توانایی ورود به مناطق پنهان و کوچک گوش میانی را دارد، پزشکان قادرند عمل هایی که با روش قدیمی امکان پذیر نبودند را به انجام رسانند.
- شما هم می توانید مشکل را ببینید. در طول این پروسه دکتر عکس هایی با کیفیت بالا از گوش میانی می گیرد. سپس با استفاده از همین عکس ها توضیح می دهند که چه چیزی را داخل گوشتان می بینند و چه درمانی برای شما مناسب تر است.
کاندید جراحی آندوسکوپیک گوش در تهران
افرادی که پرده گوش آن ها سوراخ شده و دچار ترشحات مزمن نیستند، همچنین افرادی که کیست کلستئاتوم در گوش میانی آن ها تشکیل شده و در آخر مراجعه کنندگانی که کانال گوش آن ها حداقل چهار میلی متر است می توانند با مراجعه به مطب، پس از برگذاری جلسه مشاوره زیر تیغ جراحی اندوسکوپیک گوش بروند.
باید در نظر داشته باشید که گاهی اوقات در صورتی که این پروسه برای بار اول موفقیت آمیز نباشد، نیاز است تا به جراحی تهاجمی تری روی آورد. اجرای این پروسیجر در کانال باریک گوش می تواند چالش برانگیز باشد، اما با استفاده از تکنیک های روز دنیا می توان کمک بزرگی به آن کرد و از مزایای آن بهره مند شد.
نکته : در صورت عدم موفقیت این عمل، امکان دارد در حین عمل اندوسکوپی از روش جراحی باز استفاده شود و نیازی به مراجعه دوباره نیست.
روز بستری عمل آندوسکوپیک گوش
در این زمان برای اینکه اختلالی در این پر.وسیجر ایجاد نشود نیاز است نکاتی را در نظر داشته باشید. برای مثال هشت ساعت قبل از مراجعه به مرکز درمانی، چیزی نخورید و ننوشید تا دچار حالت تهوع و استفراغ نشوید. لباس هایی که می پوشید گشاد و دکمه دار باشند تا درآوردن آن راحت باشد. توجه داشته باشید که هیچگونه زیورآلاتی همراه خود نداشته باشید و تمامی آن ها را در خانه بگذارید. از لاک زدن، کاشت ناخن و آرایش کردن جدا پرهیز کنید. می توانید عینک بزنید، اما لنز نه. یک نفر از اعضای خانواده و یا دوستان خود را نیز همراه داشته باشید تا شما را به خانه برسانند.
درمان بیماری ها با جراحی آندوسکوپیک گوش
با بهره گیری از این پروسه ، بیماری ها و مشکلات مختلفی درمان می شوند و می توان برای برداشتن توده های کیستی ، اصلاح استخوان ، کاشت پروتز ، ترمیم پرده گوش ، تخلیه کیست و موارد دیگری از آن استفاده کرد.
انواع جراحی اندوسکوپیک گوش
- تمپانوپلاستی پرده گوش : کودکان و بزرگسالان گاهی اوقات به علت وقوع عفونت گوش مزمن و یا حادثه، دچار سوراخ شدن پرده گوش می شوند. برای مثال هنگام استفاده از گوش پاک کن و یا قرار گرفتن تحت عمل لوله گوش این عارضه رخ می دهد. امکان دارد این سوراخ خود به خود درمان شود، اما توجه داشته باشید اگر پس از گذشت سه ماه خبری از بهبود آن نبود، باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا با به کار گیری تمپانوپلاستی آن را ترمیم کند.
- تیمپانوسکلروز یا تصلب پرده گوش : این عارضه زمانی رخ می دهد که بدن با باقی مانده کلسیم، روی پرده گوش را بپوشاند. این امر موجب می شود پرده ضخیم و سفت شود و تکان دادن آن سخت باشد. این بیماری معمولا به خاطر التهاب مزمن رخ می دهد و منجر به از دست دادن شنوایی و تشکیل بافت اسکار می شود. این مشکل همیشه نیاز به درمان ندارد، اما اگر روی شنوایی تاثیر گذاشته باشد، بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران با استفاده از اندوسکوپ و جراحی اندوسکوپیک گوش بخش های ضخیم شده را برمی دارد و آسیب را ترمیم می کند.
- بازسازی گوش داخلی : اتو اسکلرز یک بیماری ارثی است که روی استخوان رکابی گوش میانی تاثیر می گذارد. در اکثر افراد این استخوان با لرزش صداها را به گوش داخلی انتقال می دهد. ولی اگر کسی به اتو اسکلرز مبتلا باشد، این استخوان تکان نمی خورد، به همین دلیل صدا به گوش داخلی منتقل نمی شود و شنوایی از دست می رود. برای درمان این بیماری متخصص گوش و حلق و بینی با استفاده از جراحی اندوسکوپیک گوش این استخوان رکابی را بر می دارد و سپس آن را جایگزین می کند.
- کیست کلستئاتوم : این کیست داخل پرده ضماغ تشکیل می شود و رشد کندی دارد. ولی بزرگ شدن آن می تواند باعث ساییدگی استخوان ها و ساختارهای مهم این عضو شود و در نتیجه آن، شنوایی از دست برود. این کیست ها روی اعصاب صورت نیز تاثیر می گذارند و حرکات عضلات آن را محدود می کنند. برای پیشگیری از این آسیب ها، کیست کلستئاتوم باید قبل از بزرگ شدن برداشته شود. تنها راه برای انجام این امر جراحی است. این روش از روش های سنتی بهتر عمل می کند، چون پیدا کردن زائده های پوستی و حذف آن ها راحت تر است. با استفاده از این متد تنها می توان به صورت محدود کلستئاتوم های گوش میانی را جراحی کرد.
- عمل برداشتن تومور : جراحی اندوسکوپیک گوش کمک شایانی به حذف تومورهای سرطانی و غیرسرطانی گوش می کند. این تومورها در یک خط صاف رشد نمی کنند، برای همین اندوسکوپ بهتر می تواند تومورهای رشد کرده در گوشه کنار گوش میانی را یافت کند.
دوره نقاهت جراحی اندوسکوپیک گوش در تهران
ریکاوری پس از این پروسیجر بستگی به نوع جراحی دارد، اما اکثر مراجعه کنندگان در حدود یک هفته بهبود می یابند. چون برشی ایجاد نمی شود، بنابراین عوارضی مثل تورم و خونریزی نیز رخ نمی دهند. پس احتمالا نیاز است نسبت به عمل سنتی از داروهای مسکن کمتری استفاده کنید.
امکان دارد تا چند روز احساس سرگیجه داشته باشید و حفظ تعادل برایتان مشکل باشد. احساس مسدود شدن و پر بودن گوش نیز امری طبیعی است، این مورد با بهبود یافتن پرده صماغ و بیرون آوردن پنبه یا گاز از کانال گوش بهتر می شود. توجه داشته باشید اگر جراحی اندوسکوپیک گوش به منظور بازیابی حس شنوایی انجام شده باشد، تا درمان صد در صدی حدود هشت تا دوازده هفته زمان لازم است. جراح گوش در این زمان برای تست شنوایی ، آزمایشاتی را انجام می دهد.
مراقبت های ضروری بعد از عمل آندوسکوپیک گوش در خانه
طبق توصیه بهترین جراح گوش تهران ، دکتر زهرا عباسی ، پس از عمل مجموعه ای مراقبت ها وجود دارد که رعایت آن ها در بهبودی سریع تر بیمار و کاهش عوارض تاثیر زیادی دارد برخی از این موارد عبارت اند از :
فعالیت
- هر زمان که احساس خستگی کردید استراحت کنید. خواب کافی به بهتر شدن کمک شایانی می کند. در هفته اول سر را با بهره گرفتن از بالش بالاتر از بدن قرار دهید یا از صندلی های راحتی استفاده کنید.
- می توانید هر روز پیاده روی کنید، اما سرعت و زمان آن را به تدریج افزایش دهید. پیاده روی جریان خون را زیاد و از یبوست و ذات الریه پیشگیری می کند.
- در دو سه روز اول از چرخاندن سر به طول ناگهانی و خم شدن پرهیز کنید تا دچار سرگیجه نشوید.
- از فعالیت های شدید مثل دوچرخه سواری، دویدن، وزنه برداری و ایروبیک تا چهار هفته دوری کنید و پس از آن به دستور پزشک به روتین عادی خود باز گردید.
- تا چهار هفته پس از جراحی اندوسکوپیک گوش از برداشتن هر چیز سنگینی مانند بچه، کیسه خرید، کوله پشتی و یا جاروبرقی پرهیز کنید.
- سوار هواپیما نشوید، شنا نکنید، شیرجه نزنید یا ورزش هایی که نیاز به تماس با دیگر بازیکنان دارند را انجام ندهید. این امور اجازه نمی دهند گوش به درستی درمان شود.
- اغلب اشخاص می توانند یک یا دو هفته بعد به فعالیت ها و روتین عادی زندگی خود برگردند اما در صورتی که کارتان نیاز به فعالیت فیزیکی دارد، توصیه می شود تا چهار هفته مرخصی بگیرید.
رژیم غذایی
- می توانید رژیم عادی خود را ادامه دهید اما در صورتی که دلدرد دارید، غذاهای کم چرب و بی نمک مثل برنج خالی، مرغ آبپز، نان تست و ماست مصرف کنید.
- مایعات زیاد بنوشید تا آب بدن کم نشود.
- پیش از نوشیدن الکل با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید، چون این موضوع موجب تشدید سرگیجه می شود.
- ممکن است احساس کنید تحرکات روده پس از جراحی اندوسکوپیک گوش منظم نیستند. چنین امری طبیعی است. سعی کنید غذاهای حاوی فیبر میل کنید تا دچار یبوست نشوید.
دارو
- برای اطلاع از اینکه چه زمانی می توانید مصرف داروهای خود را شروع کنید با پزشک خود حرف بزنید. ایشان همچنین دستوراتی را مبنی بر استفاده داروهای جدید برایتان توضیح خواهند داد.
- اگر از آسپرین یا هر رقیق کننده خون دیگری استفاده می کنید، راهنمایی های پزشک را به دقت گوش کنید تا متوجه شوید چه موقع می توانید آن ها را از سر بگیرید.
- در صورتی که ایشان داروهای مسکن برای شما تجویز کرده باشند، طبق دستور آن را مصرف کنید. در غیر اینصورت برای استفاده از مسکن های غیز تجویزی از او مشورت بگیرید.
- اگر داروها باعث دلدرد و حالت تهوع شد، آن را بعد از غذا مصرف کنید یا به کل دارو را تغییر دهید.
- در صورتی که آنتی بیوتیک تجویز شده باشد، آن را تا آخر استفاده کنید. فقط به خاطر اینکه احساس کردید بهتر شدید، آن را قطع نکنید.
عدم استفاده متخصص گوش و حلق و بینی از جراحی اندوسکوپیک گوش
این امر در عمل های زیادی به کار گرفته می شود و درصد موفقیت بالایی نیز دارد. اما بنا به دلایلی امکان دارد از پروسیجرهای دیگری بهره گرفته شود. برای مثال ممکن است بیماری شما به قدری شدید باشد که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران تنها با استفاده از تکنیک اندوسکوپی نتواند آن را درمان کند.
مراقبت از زخم پس از جراحی آندوسکوپیک گوش
امکان دارد بانداژ روی زخم قرار داده شود. شما می توانید آن را پس از دو روز بردارید. اگر پشت گوش از چسب استفاده شده بود، تا وقتی که به صورت خود به خود کنده شود، آن را دستکاری نکنید. این ناحیه را با آب گرم و صابون بشویید و با حوله به آرامی خشک کنید. در درمان زخم های جراحی اندوسکوپیک گوش از هیدروژن پروکسید یا الکل استفاده نکنید چون درمان را به تاخیر می اندازند.